Bosan dengan aktiviti yang sama setiap hujung minggu?

Shopping, makan di kafe hispter mahal yang tak berapa nak sedap, tengok movie, shopping lagi dan akhirnya, hujung minggu dibazirkan begitu saja?

Apa kata korang jadikan hujung minggu ini sebagai masa terbaik untuk pergi ke tarikan terbaru di Kuala Lumpur iaitu ’99 Wonderland Park’ di Tasik Sri Murni, Selayang.

Selalunya kita dengar mengenai Taman Tasik Perdana atau Taman Tasik Titiwangsa je kan. Setelah sekian lama, ada taman tarikan terbaru untuk penduduk Kuala Lumpur nikmati. Ini dia 10 SEBAB utama ia cukup awesome untuk dilawati.

01

’99 Wonderland Park’ merupakan taman rekreasi yang dipulih-semula. Daripada sebuah tasik keruh yang terbiar, ia berubah imej sebagai sebuah kawasan yang menjadi tular di media sosial. Kreatif pemaju ni.

 

02

Ia merupakan taman rekreasi bertasik pertama di Kuala Lumpur yang mempunyai lampu LED.

 

03

Ada perkhidmatan ’99 Jetty & 99 Cruise di sini untuk korang beriadah di tasik tersebut. Lebih murah rasanya berbanding cruise lain di sekitar Lembah Klang.

IKLAN

 

04

Ada juga taman ‘Deer Yard’ yang memaparkan binaan rusa batu. Kalau dah nak sampai perayaan Hari Natal nanti, boleh lah buat photoshoot dekat sini. Pakai baju Santa okay!

 

05

Terdapat PELBAGAI jenis dan spesis burung yang diternak di sini. Ia termasuklah burung merak dan flamingo.

IKLAN

 

06

Spesis berbulu comel pun ada dibela di dalam kandang. Banyak boleh belajar tentang haiwan comel ni, penulis pun kenal arnab je. Yang lain tak sure dari spesis apa.

 

07

Ada 2 ‘monumen’ dinosaur di sini berketinggian 3.5 meter. Terletak di bulatan T-Rex Ring, macam-macam GIF yang korang boleh rekod dengan dinosaur ini.

IKLAN

 

08

Pada waktu malam, pemandangan sekitar ’99 Wonderland Park’ ini akan berubah sangat cantik disebabkan adanya lampu LED terutamanya di ‘Sky Fountain’.

 

09

Ada juga pagar untuk korang kuncikan ‘lock heart’ di sini.

 

10

Masuk adalah PERCUMA sehingga 13 APRIL tahun ini untuk semua warga negara Malaysia yang memegang MyKad.

’99 Wonderland Park’ dibuka dari jam 6 petang sehingga 9.30 malam (Isnin – Khamis) dan dari 6 petang sehingga 10 malam (Jumaat – Ahad).