Inilah padahnya jika terlalu kuat berjenaka. Bukan tak kenal macam mana Knetz memandang serius apabila artis kegemaran mereka tidak dilayan baik oleh syarikat.

Terbaru, Seungri salah seorang ahli kumpulan terkemuka Asia, Big Bang mendapat perhatian dari VIP (fanclub peminat Big Bang) setelah menjalankan konsert di Hong Kong di mana ketika konsert berlangsung, tiada penyanyi dan penari latar. Menurutnya ketika konsert, semua penyanyi dan penari latar sudah ke konsert Blackpink yang diadakan di Thailand. Difahamkan juga, YG tidak tahu yang Seungri bakal mengadakan konsert tersebut.

Hadoi! Mengada sungguh si Seungri ni bergurau sehingga papa YG kena serang. Ekoran dari itu, peminat mula berang kerana menganggap Yang Hyun Suk pengasas kepada YG Entertaiment itu berat sebelah terhadap ahli termuda kumpulan Big Bang itu, sehinggakan VIP membuat petisyen di laman social agar Seungri dilayan lebih baik.

IKLAN

As usual lah kan, YG memang selalu dipertikaikan oleh peminat kerana ramai dah artis bawah jagaannya tidak mendapat layanan sama rata. Tengok saja apa yang terjadi terhadap Blackpink. Ada yang menyatakan bahawa ahli Blackpink selain Jennie tidak mendapat layanan istimewa seperti pemilik lagu SOLO itu.

Tapi jangan sangka Papa YG ni nak diam je dengan netizen. Setelah lama menyepi, YG memuat naik screenshot perbualannya dengan Seungri menerusi laman Instagram.

IKLAN

“Saya akan menghentikan segala kontroversi ini. Saya minta maaf untuk segala-galanya. Niat saya hanya bergurau, tapi tak sangka melampau pula.”

Dalam pada itu, Sungri turut menyatakan bahawa dia bersedia jika dipanggil untuk ke tingkat tujuh bangunan YG yang terletakknya pejabat bos besar itu. Jika anda perhatikan setiap temu bual bersama selebriti YG, mereka sering menyatakan bahawa mereka hanya akan ke tingkat tujuh jika mereka melakukan kesilapan besar, dan antara yang kerap ke pejabat YG adalah Seungri!

IKLAN

Macam-macam lah Seungri ni, Namun, konsert yang diadakan memang awesome! Dan VIP Malaysia tak sabar nak tengok comeback Big Bang!

 

Sumber: k-variety Malaysia