Foto: Reddit

Menjadi selebriti popular memang selalu mendapat perhatian peminat dan mereka juga sering menerima pemberian hadiah sebagai tanda sokongan seorang peminat kepada artis pujaannya.

Bila tiba hari ulang tahun kelahiran mereka, korang boleh lihat sendiri betapa banyaknya hadiah yang diperoleh daripada peminat. Bukan hanya sewaktu sambutan hari lahir sahaja, boleh dikatakan setiap hari pastinya mereka akan menerima hadiah.

Di Korea, YG Entertainment telah mengumumkan bahawa Blackpink tidak akan lagi menerima hadiah daripada peminat.

IKLAN
YG Entertainment Umum Blackpink Tidak Lagi Akan Terima Hadiah Daripada Peminat
Sumber: Twitter

Pada 12 Oktober, YG Entertainment secara rasminya mengumumlkan bahawa label mereka akan menolak dengan baik semua hadiah peminat di majlis-majlis khas seperti hari ulangtahun kumpulan Blackpink dan banyak lagi.

Menerusi kenyataan yang telah dibaut, anggota Blackpink telah memikirkan soal ini dan walaupun mereka menghargai sokongan tulus peminat, namun mereka akan lebih berterima kasih sekiranya dana yang digunakan peminat itu disumbangkan untuk kebajikan membantu golongan yang memerlukan.

IKLAN
YG Entertainment Umum Blackpink Tidak Lagi Akan Terima Hadiah Daripada Peminat
Foto: KBizHub

Hanya surat tulisan tangan yang akan diterima di alamat khusus yang disediakan oleh YG Entertainment dan peminat akan diberitahu setelah surat-surat itu diterima.

YG Entertainment Umum Blackpink Tidak Lagi Akan Terima Hadiah Daripada Peminat
Foto: Variety

Hm, betul juga kan. Kalau difikirkan mesti terlalu banyak hadiah yang mereka terima sampai berlakunya pembaziran pula. Mereka sudah tentu menerima barangan daripada jenama-jenama terkenal juga, nanti tambah pula dengan hadiah pemberian peminat, tak terpakai atau termakan pula.

IKLAN

So, apa yang dilakukan oleh pihak Blackpink ini agak wajar jika difikirkan semula. Betul tak?

Sumber: (1)

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI