Dengan pembabitan Lee Seungri di dalam beberapa skandal baru-baru ini, sebuah video yang dirakam oleh grup K-Pop Big Bang kembali mencuri tumpuan.

 

Video yang dirakam pada tahun 2017 itu berdurasi 44 minit, 39 saat. Namun salah satu babak dalam video itu telah hangat diperkatakan.

Ketua kumpulan, G-Dragon berkata dia telah merakamkan satu video kapsul yang hanya boleh ditonton dalam tempoh 5 tahun.

“Why Seungri, Why?” Video Ramalan Big Bang Tahun 2017 Ini Bertukar Realiti

“Jika kita dapat bertemu seperti ini pada tahun 2022, mesti seronok.” Kebetulan, G-Dragon mengakui dia banyak bercakap mengenai Seungri di dalam video kapsul itu berbanding ahli kumpulan lain.

Big Bang kemudiannya cuba untuk mereplikasi mesej-mesej dalam video itu seperti yang diterangkan oleh G-Dragon dan Seungri menjadi mangsa utama mereka. Tak sangka pula apabila kebanyakan daripada ramalan mereka bertukar realiti!

 

Daesung Gurau Big Bang Tinggal Berempat

Tak sangka pula gurauan Daesung bertukar realiti. Pada awal minggu ini, Seungri menerusi akaun Instagram-nya telah mengumumkan secara rasmi mengenai pengunduran dirinya daripada Big Bang dan dunia hiburan demi menjaga nama baik kumpulan serta syarikat.

Dalam video ini, dia berkata Big Bang sudah lama tak bertemu Seungri kerana mereka sudah tinggal berempat.

“Why Seungri, Why?” Video Ramalan Big Bang Tahun 2017 Ini Bertukar Realiti

IKLAN

“Dah Selesai Isu Itu?”

Kemudian, giliran Taeyang pula ‘bergurau’ dan bertanya sama ada Seungri sudah bebaskan diri daripada segala masalah yang dihadapinya. “Saya terdengar berita tentang kamu, dah selesai isu itu?”

Tidak Dibenarkan Ke Luar Negara

Walaupun ramalan ini tidak tepat 100%, ia begitu hampir dengan realiti.

Disebabkan kes membabitkan Seungri ini terpalit dalam satu demi satu isu, mahkamah telah memerintahkan agar dia tidak dibenarkan untuk meninggalkan Korea Selatan sepanjang tempoh penyiasatan.

Di dalam video ini, Taeyang berkata Seungri dihalau daripada Korea Selatan kerana kes jenayah.

“Why Seungri, Why?” Video Ramalan Big Bang Tahun 2017 Ini Bertukar Realiti

“Jangan Ramalkan Saya Sebagai Penjenayah!”

Well, that turned out to be true as well!

IKLAN

Walaupun kes masih dalam siasatan, di mata ramai peminat dunia K-Pop dan masyarakat di Korea Selatan, sukar untuk Seungri mengembalikan zaman kegemilangannya setelah Jung Joon-Young diberkas oleh anggota polis semalam selepas membuat pengakuan terbuka.

Ini menjadikan kes rakaman dan penyebaran video seksual di mobile chat room yang melibatkan Seungri itu semakin hampir dengan bukti kukuh.

Ramalan Taeyang Ahli Pertama Berkahwin

Walaupun ini tiada kena mengena dengan Seungri, ramalan video ini terus dibuktikan bertukar realiti. Taeyang telahpun mengahwini isterinya, Min Hyo Rin pada tahun lalu dan menjadi ahli pertama Big Bang untuk menamatkan zaman bujang.

BACA: Taeyang & Hyo Rin Ambil Pereka Set Filem Twilight Untuk Perkahwinan Mereka

 

Tonton video ramalan itu di bawah:

IKLAN

Kadangkala, apa yang diperkatakan secara gurauan oleh ahli grup K-Pop sebenarnya adalah realiti yang berlaku di sebalik tabir. Mereka adalah golongan selebriti yang selalu perlu mengikut arahan syarikat naungan untuk menjadi ‘sempurna’ di mata masyarakat.

Mereka tidak dibenarkan memberi komen negatif terhadap ahli kumpulan dalam rancangan seperti ini. Jadi, mereka akan ‘bergurau’ dengan harapan mesej yang ingin disampaikan itu dapat diterima oleh ahli kumpulan.

Mungkin ahli Big Bang yang lain tahu akan cerita di sebalik personaliti ceria Seungri tetapi mereka tidak tahu bagaimana cara untuk sampaikan nasihat kepadanya. Untuk tidak terlalu percayakan kawan, untuk selalu berhati-hati dalam minatnya berniaga.

***

REMAJA memahami kekecewaan VIP (gelaran peminat Big Bang) terhadap pendedahan kes ini dan sikap sebenar Seungri.

Bagaimanapun, REMAJA lebih kecewa dengan sikap kesemua selebriti K-Pop lelaki yang terpalit dengan skandal ini, termasuklah Seungri. Sehingga ke hari ini, mereka hanya tahu berundur daripada industri hiburan dan meminta maaf kepada peminat.

BACA: Jung Joon Young Mengaku Bersalah Atas SEMUA Dakwaan Seksual

Macam mana dengan mangsa jenayah sebenar iaitu gadis-gadis yang ada di dalam video-video tersebut? Mana permohonan maaf kepada mereka ini yang terpaksa menanggung malu akibat penyebaran video?

 

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI