Kami percaya WhatsApp adalah antara aplikasi yang digunakan oleh kebanyakan masyarakat dunia untuk berkomunikasi bersama rakan dan keluarga tersayang, serta atas urusan kerja.

Disebabkan itu, aplikasi ini sering mengemaskini ciri-ciri yang menarik untuk kegunaan pengguna mereka. Terbaru, WhatsApp telah pun memperkenalkan beberapa ciri baru animated stickers, QR Code dan mode gelap untuk pengguna web dan juga desktop.

WhatsApp Lancar 3 Lagi Ciri Terbaru Kod QR, Animated Stickers & Mod Gelap Untuk Web
Kredit: The Indian Express

Dengan adanya ciri sokongan seperti QR Code ini, ia dapat memudahkan pengguna untuk menambah kenalan baru dengan hanya perlu mengimbas kod QR tanpa perlu menyimpan nombor telefon di Contacts terlebih dahulu.

Korang juga pastinya sering menghantar stickers ketika berkomunikasi di aplikasi ini dan sudah tentu pelancaran animasi terbaru yang lebih banyak ini bakal memberi pengalaman lebih menyeronokkan.

IKLAN

WhatsApp Lancar 3 Lagi Ciri Terbaru Kod QR, Animated Stickers & Mod Gelap Untuk Web

Namun begitu, ciri-ciri baru ini akan diperkenalkan secara berperingkat kepada semua pengguna WhatsApp di seluruh dunia.

IKLAN

Sebelum ini juga, WhatsApp telah pun membolehkan penggunanya membuat panggilan video dan audio sehingga 8 orang kepada pengguna yang telah mengemaskini aplikasi ini kepada versi 2.20.140 atau terbaru bagi Android dan versi 2.20.50 atau terbaru untuk iOS.

BACA: WhatsApp Kini Boleh Buat Panggilan Video & Audio Sehingga 8 Orang, Ini Caranya

IKLAN

So, sama-sama kita nantikan tiga lagi ciri terbaru yang bakal dilancarkan untuk pengguna WhatsApp di Malaysia.

Sumber: WhatsApp

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI