Tinggal beberapa hari sahaja lagi sebelum kita melangkah masuk ke tahun 2023 dan seperti biasa, tentunya warna antara yang menjadi peranan seiring perkembangan masa dan kehidupan.

ARTIKEL BERKAITAN : Keluarkan Semula Jaket Denim & Seluar Kulit Dari Gerobok! Ini 4 Tren Fesyen Paling Hangat Bagi 2023

Seperti tahun-tahun sebelumnya, pihak Pantone telah meramal dan merasmikan warna Viva-Magenta 18-1750 sebagai warna tahunan untuk tahun 2023. Untuk pengetahuan, warna Viva-Magenta 18-1750 merupakan keluarga warna merah dengan sentuhan merah jambu terang dan ungu.

Warna Tahun 2023, ‘Viva Magenta 18-1750’ Lambang Keberanian, Tegas Dan Keseronokan
Foto – The New York Post

Menurut Pantone ia ‘an unconventional red for an unconventional time’. Jadi ada apa dengan warna ini?

Personaliti warna Viva-Magenta

IKLAN

Ia melambangkan keberanian, tegas dan juga keseronokan. Senang DIVA untuk bayangkan warna Viva-Magenta untuk mereka yang ekstrovet, berpendirian dan sudah tentu happy-go-lucky. Penilaian pakar Pantone juga tidak menafikan, warna ini menyemarakkan semangat ‘kebebasan’ sekaligus mengembalikan sifat kreatif yang terpendam sejak dunia melanda pandemik.

Warna Tahun 2023, ‘Viva Magenta 18-1750’ Lambang Keberanian, Tegas Dan Keseronokan
Foto – The Guardian

Kalau korang perasan magenta bukanlah rona yang baharu dalam industri fesyen mahupun kecantikan. Ia sangat sinonim juga dengan aura mewah, fantasi dan juga glamor.

Hmm…mungkin korang dah boleh dapat idea untuk bermain dengan Viva-Magenta. Hari Raya Aidilfitri nanti semua warna Viva-Magenta lah.hehe

IKLAN

Selamat mencuba dan happy new year!

ARTIKEL BERKAITAN: Muslimah Girls Pun Boleh Tiru Fesyen K-pop Idols, Lihat 4 Cara Kami ‘Mix & Match’ Di Lazada Je! – REMAJA

IKLAN

Sumber : (1)

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.