Ada kala kita memandang jenama sebelum membeli suatu barangan. Ramai melihat lebih gah jenama ia lebih berkualiti. Tapi pandangan itu mungkin meleset kerana seorang vlogger muda dari Russia berasa “tertipu” selepas membeli kereta berjenama Mercedes bernilai RM696,000 dengan beranggapan ia berkualiti sebaliknya kereta barunya itu kerap keluar masuk bengkel tidak sampai setahun dipakainya.

Marah dengan jenama terkenal yang dibelinya sering rosak menyebabkan vlogger Rusia ini sengaja membakar kereta itu hingga rentung.

Tindakan nekad Mikhail Litvin itu membakar kereta Mercedes-AMG G63 yang dibelinya Disember tahun lalu kini ditonton 11 juta pelayar menerusi saluran YouTube rasminya.
Media Rusia melaporkan, vlogger muda itu membeli kereta mewah itu dengan harga 13 juta rubel (kira-kira RM696,000).

IKLAN

Untuk wang sebanyak itu, dia mengharapkan prestasi dan ketahanan kereta mewah itu seperti apa yang diidamkan namun Litvin mendakwa sangkaannya meleset sama sekali.
Katanya, kereta itu hanya digunakan dengan jarak perbatuan 15,000 kilometer tetapi dia mendakwa kenderaan itu sering 'keluar masuk' bengkel sejak 10 bulan lalu.

Kesal dengan masalah yang tidak selesai itu termasuk mendakwa pengeluar kereta itu enggan bertanggungjawab, Litzin memutuskan cara terbaik untuk menyelesaikan masalah itu adalah membakarnya sehingga rentung.

IKLAN
Vlogger Bakar Kereta Baru Merc Bernilai RM696,000 Kerana Kerap Rosak

Menurut laporan media tempatan, kereta Litvin dihantar di pusat servis Mercedes sebanyak empat kali, sejak dia membelinya dan pengedar jenama mewah itu enggan menanggung kos membaikinya.

Vlogger itu mendakwa, pengedar menolak untuk membaiki keretanya menyebabkan dia menghantar ke bengkel rakan.

IKLAN

Bosan terpaksa mengeluarkan wang untuk membaiki dengan kos mahal bagi sebuah kereta mewah baharu, Litvin memutuskan untuk memusnahkan Mercedes-AMG G63 itu dengan harapan akan menarik perhatian ramai.

Awal bulan ini, vlogger muda itu memandu kereta itu ke tengah ladang, menyimbah bahagian luar dan dalam kereta itu dengan petrol sebelum menyalakan api.
Dia kemudian pulang ke rumah dengan memandu sebuah kereta lama. Sumber : Harian Metro

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI