Bila sebut tentang bulus, cukup ramai peminatnya. Bukan saja comel tapi sikap manja haiwan ini yang sentiasa minta dibelai dengan membuat muka slumber membuatkan kita tak betah kalau lama tinggalkan rumah. Malah sebaik sampai di rumah, kita akan mencari bulus ini dahulu.

Di sebalik menjadi binatang kesayangan Rasulullah, dilihat hanya makan, tidur dan pandai bergurau, ada lagi pekerjaan kucing yang kita tidak tahu sebenarnya.

Bacalah perkongsian dari MyOwnPetShop mengenai kelebihan mempunyai kucing di rumah. Lebih banyak lebih baik untuk menyerap energi negatif kita.

Ramai yang menyangka kucing tidak mempunyai apa-apa pekerjaan.
Mereka hanyalah makhluk pemalas yang hanya tahu makan dan minum.
Hurm, bukan itu sebenarnya!

Untung Bela ‘Bulus’! Bila Kita Mula Tidur, Kucing Akan Serap Semua Aura Negatif Dalam Badan

Adakah anda tahu bahawa di zaman ini lebih ramai orang memiliki kucing berbanding anjing? Tahukah anda apa misi dan tugas seekor kucing?

Saya akan merungkai beberapa tips rahsia seekor kucing yang belum anda ketahui.

Semua kucing mempunyai kuasa, secara harian untuk menyingkirkan energi negatif dari tubuh kita.

Sebaik sahaja kita tidur, kucing akan menyerap energi ini. Jika ada lebih ramai orang dalam satu keluarga dan hanya ada seekor kucing, kucing juga mampu menyerap semua lebihan energi negatif dari semua orang ini.

Apabila mereka tidur, badan kucing akan melepaskan energi negatif yang telah mereka serap dari kita tadi. Jika kita terlebih stres, kucing akan mengambil lebih masa untuk melepaskan energi ini dan energi negatif ini akan menjadi lemak dalam badan kucing sehingga ia dilepaskan. Kita akan berfikir bahawa mereka gemuk, disebabkan makanan yang kita berikan!

IKLAN

Untung Bela ‘Bulus’! Bila Kita Mula Tidur, Kucing Akan Serap Semua Aura Negatif Dalam Badan

Untung Bela ‘Bulus’! Bila Kita Mula Tidur, Kucing Akan Serap Semua Aura Negatif Dalam Badan

"Bagus untuk mempunyai lebih dari seeokor kucing di rumah, supaya beban untuk menyerap energi negatif dapat dibahagi sama rata antara mereka."

Kucing juga akan melindungi kita di malam hari, agar tiada roh yang tidak diperlukan memasuki rumah semasa kita tidur.

"Sebab itu mereka suka tidur di atas katil dengan kita. Dan jika mereka fikir kita baik-baik sahaja, mereka tidak akan tidur dengan kita di malam itu.

Sekiranya ada sesuatu yang pelik berlaku disekeliling kita, mereka akan terus melompat ke atas katil untuk melindungi kita.

IKLAN

Jika ada orang yg berkunjung ke rumah kita dan kucing merasakan bahawa ada ancaman atau benda buruk, kucing akan mengelilingi kita untuk melindungi kita. Kita haruslah berwaspada. Sekiranya mereka berlari mendapatkan orang itu, mencium mereka dan ingin dibelai, kita tahu bahawa boleh berehat.

ARTIKEL BERKAITAN, BACA SINI
[
VIDEO] Bila Kau Ada Cita-Cita Nak Jadi Cikgu Besar Nanti, Kucing Pun Kucinglah Asal Boleh Mengajar
Wartawan Filipina Berusaha Kawal Reaksi Muka Bila Kucingnya Bergaduh Ketika Live Di Kaca TV
Ini Dia 6 Baka Kucing Paling Comel! Mana Satu Pilihan Korang?
Kena Cakar Kucing, Jangan Abaikan! Bahaya Cat Scratch Fever Pencinta Kucing Kena Tahu

Jika anda tiada kucing dan ada kucing jalanan memasuki rumah anda, peliharalah kucing tersebut kerana anda sesungguhnya memerlukan kucing pada saat itu.

'Hurm, kucing jalanan sedia membantu anda!". Berterimakasihlah kerana rumah anda telah dipilih oleh si kucing untuk tujuan ini. Jika anda tidak boleh memelihara kucing jalanan tadi, cari la tempat yang sesuai untuknya.

IKLAN

Kucing biasanya datang kepada kita secara fizikal tanpa sebab-sebab yang diketahui dan di dalam mimpi kita dapat melihat sebab kenapa kucing itu muncul seketika. Berkemungkinan ada hutang karma yang harus dibayar kembali kepada kita. Mereka mesti melindungi anda.

Untung Bela ‘Bulus’! Bila Kita Mula Tidur, Kucing Akan Serap Semua Aura Negatif Dalam Badan

"Oleh kerana itu jangan takut atau menakutkan kucing." Kerana ia pasti kembali kepada anda untuk memenuhi tanggungjawabnya. Kucing menyembuhkan kita."

Kucing adalah makhluk yang comel, kasih mereka kepada kita sangat jujur dan melebihi segalanya, cuma mereka punya cara yang berbeza untuk menzahirkan kasih mereka.

"Mereka adalah sahabat teragung dan terbaek antara semua-semua sahabat…"

*Manusia yang alergi pada kucing secara emosinya adalah gagal untukk mencintai seseorang secara mendalam kerana mereka sering melindungi perasaan sebenar meraka."

Translated by MyOwnPetShop
Taken from : Maktub

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI