Universiti UCSI telah diiktiraf sebagai universiti swasta yang terbaik di Malaysia di dalam penilaian QS World University Rankings 2019 menempatkannya di dalam 2% yang terbaik daripada semua universiti di dunia.

Berada di kedudukan 481, UCSI adalah satu-satunya universiti swasta di Malaysia yang berada di kedudukan tangga 500 teratas. UCSI juga merupakan satu daripada hanya enam universiti tempatan dengan pencapaian membanggakan ini, bersama dengan lima universiti penyelidikan tempatan yang lain.

Ini adalah kali pertama UCSI disertakan di dalam penilaian QS World University Rankings – satu penilaian tahunan yang memberi pengiktirafan pada universiti-universiti terbaik di seluruh dunia.

Tahun ini merupakan tahun yang memberi impak kepada UCSI kerana telah diiktiraf oleh QS University Rankings: Asia 2018 sebagai universiti yang paling pantas meningkat naik di Asia dan berada di kedudukan 100 teratas untuk reputasinya sebagai universiti seni persembahan di penilaian QS World University Rankings by Subject 2018.

IKLAN
UCSI Diiktiraf Universiti Swasta Terbaik Di Malaysia Oleh QS World University Rankings 2019
UCSI diiktiraf universiti swasta terbaik di Malaysia

UCSI Diiktiraf Universiti Swasta Terbaik Di Malaysia Oleh QS World University Rankings 2019

Naib canselor dan presiden UCSI, Profesor Kanan Dato’ Dr Khalid Yusoff mengatakan bahawa kemampuan universiti ini untuk terus meningkat naik di peringkat global adalah kerana gabungan hebat yang menunjukkan kegigihan daya usaha universiti yang sentiasa ingin mencapai kecemerlangan dan prestasi terbaik dengan strategi tertentu untuk capaian secara dalaman juga luaran. Kejayaan ini juga disebabkan oleh komitmen untuk meningkatkan nilai kerjasama bagai kepentingan masa depan pelajar dan pekerja serta dedikasi dan daya usaha pelajar dan pekerjanya dalam mencapai aspirasi ini.

IKLAN

“Kami menerima kejayaan ini memandangkan ia menuju ke arah yang betul,”katanya.

IKLAN

“Kami semua di UCSI berusaha keras untuk terus memperbaiki prestasi kami dan saya ingin mengucapkan terima kasih di atas usaha semua pekerja dan pelajar UCSI. Alhamdulillah.”

“Fokus kami adalah untuk memajukan dan meningkatkan lagi prestasi UCSI. Kami juga sedang berusaha untuk membina kekuatan universiti. Pendidikan berkualiti adalah keutamaan kami dan kami ingin menjadi perintis dan pelopor yang mendahului pelbagai aspek pendidikan,” katanya.

 

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI