Nama remaja ini terus meledak dan menjadi sebutan ramai ketika menjaringkan dua gol membantu Malaysia menewaskan Australia dalam kejohanan Persekutuan Bola Sepak Asean B18 pada tahun 2019.

Dengan aksi lincah luar biasa, anak pemain kelahiran Kota Bharu, Kelantan terus mempamerkan aksi luar biasa hingga ddisenaraikan dalam 60 pemain muda terbaik dunia oleh portal antarabangsa, The Guardian.

Bukan itu saja namanya juga laju meroket ke pentas antarabangsa kerana Jun lalu, sebuah kelab dari Belgium, KV Kortrijk menyatakan minat untuk “mengikat”pemain berpotensi besar ini menyarung jersi mereka.

Masa yang sama, selain KV Kortrijik perlu 'berperang' untuk mendapatkan khidmat Luqman kerana khidmat pemain itu turut diintai pasukan dari Bundesliga, Bayer Leverkusen. Bukan saja dua kelab berkenaan, malah ada beberapa buah kelab termasuk dari Liga Perdana Inggeris (EPL) menyatakan minat untuk mengikat pemain sensasi negara ini.

Top Scorer AFC U16,  Luqman Hakim Kini Duduki Kedudukan #1 Undian Anugerah Golden Boy 2020

Hebatkan, anak muda Malaysia. Siapa kata Malaysia tak hebat melahirkan pemain ternama yang mampu membawa nama negara ke pentas antarabangsa?

IKLAN

ARTIKEL BERKAITAN, BACA SINI
Atlet Remaja Perempuan Malaysia Ini Dinobat Terhebat Sukan MMA Di Asia
Rasa Gemuruh Bertukar Tuah, Pelajar Malaysia Terima Anugerah Emas Di Rusia

Terkini, dengan potensi dimiliknya, Luqman Hakim turut tersenarai dalam Anugerah Golden Boy 2020 bersama 80 lagi calon lain dari seluruh dunia.

Untuk pengetahuan korang, Anugerah Golden Boy 2020 ini adalah satu anugerah yang mengiktraf pemain bawah 21 tahun yang mempamerkan persembahan cemerlang sepanjang musim. Pemenang anugerah ini akan dipilih oleh para wartawan sukan seluruh dunia.

Anugerah ini mula diperkenalkan pada tahun 2003 dan penerima pertama pada ketika itu ialah Rafael van der Vaart.

IKLAN

Namanya dicalonkan dalam 80 bintang muda bagi anugerah 'Golden Boy' musim 2019/20 oleh portal bola sepak Belanda, 433.

Selain dari dirinya, hanya lima pemain daripada Asia yang menarik perhatian untuk disenaraikan dalam kelompok pemain terbaik yang lahir pada 2002.

Empat pemain itu adalah Jun Nishikawa (Jepun/ Cerezo Osaka), Khasanov Mukhriddin (Tajikistan/ Parvoz), Suphanat Muenta (Thailand/ Buriram United) dan Jasurbek Jaloliddinov (Uzbekistan/ Bunyodkor) bagi merebut anugerah Golden Boy 2020 ini.

Top Scorer AFC U16,  Luqman Hakim Kini Duduki Kedudukan #1 Undian Anugerah Golden Boy 2020

Top Scorer AFC U16,  Luqman Hakim Kini Duduki Kedudukan #1 Undian Anugerah Golden Boy 2020

IKLAN

Keputusan terkini untuk Anugerah Goden Boy 2020 (pada hari ini) Luqman mendahului dengan undian sebanyak 10 peratus.

Wow, bangganya!

So korang, apa kata korang support dan terus vote untuk Luqman ya. Korang boleh klik link nie ya.

Undi Luqman Hakim Top Scorer AFC U16,  Luqman Hakim Kini Duduki Kedudukan #1 Undian Anugerah Golden Boy 2020(Nombor 32) di sini:
https://m.tuttosport.com/sondaggi/calcio/golden-boy/2020/07/14-71771469/vota_il_golden_boy_2020_le_80_nomination/?fbclid=IwAR371MhouFvoZZnVkMvGidIn5aQ9pUC5gW8oprX-a8RsXNVoUzBqIUxIujE

Kita buat untuk negara kita, Malaysia.
Ayuh semua Top Scorer AFC U16,  Luqman Hakim Kini Duduki Kedudukan #1 Undian Anugerah Golden Boy 2020Top Scorer AFC U16,  Luqman Hakim Kini Duduki Kedudukan #1 Undian Anugerah Golden Boy 2020

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI