Sebut saja mengenai kedai RM2.10, kebanyakan daripada remaja terus akan teringat kepada kedai ECO SHOP Malaysia. Ia berikutan pelbagai jenis barangan yang ada ditawarkan di sana pada harga RM2.10 saja seiring dengan kos sara hidup yang semakin tinggi.

Kesemua barangan di kedai ini dijual pada harga RM2.10 setiap satu lalu membuatkan sesiapa saja yang memasuki ke kedai ini ‘naik gila’.

Tiada Lagi Harga Semurah RM2.10 Di Kedai ECO Bermula 1 Disember 2021
Image via Facebook / PropertySubangJaya

Setelah sekian lama mengekalkan harga berkenaan, Eco Shop Malaysia menerusi laman Facebook rasmi mereka telahpun mengeluarkan notis perubahan harga jualannya yang berkuatkuasa pada 1 Disember 2021.

IKLAN

Menurut perkongsian itu, Eco Shop Malaysia terpaksa menaikkan harga barangan kepada RM2.20 setiap satu di kesemua cawangan Eco Shop di Semenanjung Malaysia. Sementara itu, bagi cawangan Langkawi, Sabah dan Sarawak pula, harga barangan akan berubah agak drastik iaitu kepada RM2.40 setiap satu.

Pihak Eco Shop mengesali pengumuman kenaikan harga tersebut dan berharap agar para pelanggan mereka akan terus memberikan sokongan selepas ini.

IKLAN

Secara peribadi, penulis merasakan kenaikan harga barangan kedai Eco sebanyak RM0.10 dan RM0.30 ini masih boleh diterima memandangkan ia jauh lebih murah daripada harga barangan di kedai serbaneka atau pasaraya lain. Malah, barangan yang dijual di sini juga diakui mempunyai standard kualiti yang wajar dipuji walaupun harganya murah.

IKLAN

Namun bagi korang yang terasa ‘turn-off’ dengan kenaikan harga di Eco Shop Malaysia, korang masih mempunyai alternatif kedai barangan berharga RM2.00 yang lain seperti NOKO, NINSO, Mr. Save dan Kedai SETIA di kawasan berhampiran korang.

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

Sumber Eco Shop Malaysia

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI