Akibat gangguan sistem check-in yang tergendala di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA 1 & KLIA 2) sejak Rabu lalu, hari ini keadaan dilaporkan semakin stabil disebabkan tindakan pantas pihak Malaysia Airports.

 

IKLAN
IKLAN
IKLAN
Gangguan yang dianggap sebagai ‘bencana’ oleh mana-mana pihak pengurusan lapangan terbang itu telah mengganggu sistem operasi KLIA.
Semuanya perlu dilakukan secara manual dalam tempoh 2 hari lepas lalu menyebabkan lapangan terbang sesak dengan orang ramai yang beratur di kaunter check in.
“Terima Kasih Duta Airport Care” KLIA Kembali Terkawal Selepas..
Bukan itu saja, antara yang terjejas adalah sambungan WiFi, sistem paparan maklumat penerbangan dan sistem kendali bagi bagasi.
So just imagine, betapa ramai yang terkandas. Malah, orang ramai juga terpaksa ke KLIA 4 jam sebelum penerbangan untuk menguruskan diri.
Namun menurut Ketua Eksekutif Kumpulan Penerbangan Malaysia, semua sistem penting kini berjalan lancar. Pihak Malaysia Airports juga masih memantau kestabilan sistem.
“Terima Kasih Duta Airport Care” KLIA Kembali Terkawal Selepas..
Antara yang banyak membantu adalah Duta Airport CARE yang bekerja keras bagi memastikan keselesaan bakal penumpang. Mereka didapati mengedarkan roti, minuman teh dan kopi dari jam 6.40 pagi hingga 9.00 pagi tadi.
Terima kasih!
Sumber: BERNAMA
Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI