Kang Ha Neul akhirnya rasmi keluar daripada Military!

Hari ini bertarikh 23 Mei, pelakon muda Korea Selatan yang terkenal dengan watak dalam drama Scarlet Heart Ryeo telah menamatkan perkhidmatan ketenteraan di Gyeryongdae Service Support Corps di Daejeon.

Tamat Saja Latihan Ketenteraan Terus Mula Belakon. Welcome Back Kang Ha Neul Oppa!

Kang Ha Neul memberitahu Soompi, banyak yang dipelajari sepanjang dua tahun dia menjalani perkhidmatan ketenteraan tersebut.

“Saya manfaatkan masa saya semasa saya berada di dalam dengan membaca dan mempelajari skill ketenteraan. Terima kasih kepada semua kerana menunggu saya tamat latihan.” Katanya kepada Soompi.

IKLAN

Salah seorang wartawan bertanya Kang Ha Neul mengenai grup wanita mana yang memberi semangat kepadanya sepanjang dua tahun latihan.

*Fakta: Biasanya, ketika lelaki sedang menjalani latihan ketenteraan di Korea Selatan, mereka kurang dapat ekses kehidupan luar. Masa mereka hanya dengan latihan sepanjang dua tahun. Beberapa pilihan rancangan televisyen antaranya rancangan muzik menjadi pengisian masa lapang, dan kalau dah namanya lelaki, pasti wanita menjadi penguat semangat selain keluarga.

IKLAN

Ini jawapan pelakon kacak tersebut.

“Kesemua mereka! (sambil ketawa). Macam pagi tadi, saya nampak Lovelyz dan Twice di kaca tv. Kadang-kadang saya nampak Red Velvet di kaca tv juga. Mereka-mereka ini antara penguat semangat saya untuk terus maju ke hadapan.”

IKLAN

Tamat Saja Latihan Ketenteraan Terus Mula Belakon. Welcome Back Kang Ha Neul Oppa!

Pelakon itu turut mengesahkan bahawa dia akan kembali ke kaca tv, menerusi drama romantik komedi KBS yang bertajuk Camelia Blooms (masih dalam pembikinan).

Tahniah kepada Kang Ha Neul, dan pastinya ramai yang tak sabar menunggu oppa kesayangan ni kembali beraksi dalam industri hiburan.

Tamat Saja Latihan Ketenteraan Terus Mula Belakon. Welcome Back Kang Ha Neul Oppa!

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI