Sempena bulan Ramadhan yang baru bermula minggu ini, Mamat Khalid kembali lagi dengan filem 18 Puasa Di Kampong Pisang!

Untuk korang yang tak tahu, drama bersiri puasa mamat Khalid ini dah 17 tahun sejak filem 15 Puasa (2004) ditayangkan. Mungkin waktu tu korang baru lahir kot…hehe

Geng Plastik Hitam Kembali, Tak Sabar Tonton ’18 Puasa Di Kampung Pisang’

Filem 18 puasa di Kampong Pisang ini merupakan gabungan antara drama bersiri Kampong Pisang Bersiri-siri, 16 & 17. Seperti biasa, ramai penggemar filem tempatan menyukai elemen lawak yang disampaikan oleh Mamat Khalid dalam karya terbarunya itu.

Malah, Mamat Khalid turut memuat naik trailer rasmi 18 Puasa di Kampung Pisang dan menyaksikannya sahaja sudah dapat agak kali ini agak berbeza sedikit hasil karyanya.

IKLAN

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mamat Khalid (@khalidmamat)

Bukan hanya buat korang berdekah setiap masa, telefilem ini menawarkan hiburan dan banyak pengajaran pada penonton.

IKLAN

Malah barisan pelakonnya juga ditambah dengan beberapa pelakon dan turut kelihatan Ustaz Kazim Elias juga ada berlakon dalam filem kali ini. Juga ada karakter baru dan menarik yang dibintangi oleh Namron. Berikut adalah trailer rasmi 18 Puasa di Kampung Pisang yang dikongsikan oleh pengarah tersohor ini:

Nampak macam lebih wow dari sebelum ini!

IKLAN

Siap ada kesan khas lagi bila karakter dilakonkan Namron turun dari langit. Apa-apa pun perkongsian trailer 18 Puasa di Kampung Pisang tersebut telah meraih lebih 72 ribu tontonan.

Rata-Rata netizen meninggalkan komen tak sabar menonton filem arahan Mamat Khalid ini. Berikut antara reaksi mereka yang ditinggalkan di ruangan komen:

Geng Plastik Hitam Kembali, Tak Sabar Tonton ’18 Puasa Di Kampung Pisang’

Untuk info, korang boleh menonton filem yang dihasilkan oleh Mamat Khalid ini di Astro First mulai  esok iaitu 15 April 2021.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI