Ramai kurang yakin jika rupa paras mereka tidak kacak atau menawan. Rasa rendah diri adakalanya menguasai hingga individu ini takut untuk berkawan dengan orang lain.

Tapi lain cerita di Uganda apabila lelaki yang mendapat gelaran lelaki terjelik Uganda membuktikan rupa paras bukan ukuran untuk berkahwin. Bukan kali pertama ya tapi berkahwin buat kali ketiga.
Dalam laporan media Kenya Tuko.co minggu lalu 6 September 2020, Godfrey Baguma yang mendapat gelaran lelaki terjelik Uganda telah berkahwin buat kali ketiga.

Lelaki berusia 47 tahun ini menikahi isteriya dalam suasana yang penuh meriah. Meski tarikh nikahnya tidak dinyatakan dengan tepat, kelihatan kedua mempelai begitu bahagia di hari perkahwinan mereka.

Tak Hensem Tak Apa, Janji Kaya! Lelaki Terjelik Uganda Nikah Isteri Ketiga

Tak Hensem Tak Apa, Janji Kaya! Lelaki Terjelik Uganda Nikah Isteri Ketiga

IKLAN

Gelaran lelaki terjelik Uganda ini dimenanginya pada tahun 2002 untuk mencari wang buat keluarganya. Berkat kemenangannya itu, dirinya mendapat gelaran “Ssebabi”yang membawa maksud terburuk dari yang terburuk.

Malah dirinya juga dikenali sebagai penyanyi dan menjadi salah seorang selebriti di negara Afrika tersebut. Dalam perkahwinan sebelum ini, Baguma dikurniakan tujuh orang anak. Dia menderita kelainan wajah hingga rangka tulang mukanya menjadi tidak sekata. Baru saja memperoleh anak dari isteri kedua, Kate Namanda (30 tahun) tahun lalu dia mengambil keputusan bernikah kali ketiga.

IKLAN

Baguma bercerai dengan isteri pertamanya dan mempunyai dua orang anak. Dipercayai isterinya berlaku curang dan hasil perkahwinan kali kedua, dirinya memperoleh lima orang anak dan tinggal di Kyazanga daerah Lwengo.

IKLAN

Pada tahun 2016, keadaan kesihatan Godfrey merosot.Doktor merawatanya, Tony Wilson dari Hospital Mbarara memutuskan untuk membuat pemeriksaan rapi terhadapnya.

“Bentuk kepalanya yang abnormal mengakibatkan sebahagian otaknya mengalami tekanan. Tumbesarannya yang tidak normal mengakibatkan bahagian dadanya tertekan hingga dirinya sukar bernafas,”kata Dr Wilson.

Dalam istilah perubatan dan dari scan MRI dilakukan, doktor memaklumkan Godfrey mengalami masalah fibrodysplasia yang mempengaruhi pertumbuhan sel untuk tumbesaran dirinya.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI