Sederhana tetapi elegan.

 

Itulah yang dapat kami gambarkan mengenai majlis pernikahan serta resepsi anak perempuan Menteri Besar Kedah, Datuk Seri Mukhriz Mahathir iaitu Ally Mukhriz yang berlangsung pada hujung minggu ini.

Menariknya, Ally tak sekadar mengharapkan khidmat jururancang acara saja. Dia turut melibatkan ahli keluarganya termasuklah ayahnya sendiri sepanjang tempoh merancang.

 

 

“Banyak perancangan yang perlu kami lakukan. Berbanding majlis pertunangan tempoh hari ia lebih mudah kerana hanya membabitkan sehari saja.

IKLAN

“Majlis perkahwinan ini pula terdiri daripada akad, beberapa majlis bersanding termasuk di Kedah. Jadi saya bertuah kerana memiliki jururancang perkahwinan.

“Ahli keluarga saya juga tidak terlepas daripada merancang majlis perkahwinan saya. 10 orang semuanya termasuklah ayah dan ibu yang memberikan sokongan. Itu amat penting. Kami kerap duduk berbincang untuk mengemukakan idea dan melaksanakan.

“At the end of the day, everyone wants it to be beautiful, nice event,” katanya tempoh hari sewaktu bertemu dengan REMAJA.

 

IKLAN

 

Ally atau nama penuhnya, Meera Alyanna Mukhriz dan suami, Ezran Daud Cheah selamat diijab kabulkan di Kuala Lumpur kelmarin dalam persalinan serba putih.

Manakala majlis resepsi pula berlangsung semalam dengan kehadiran Duli Yang Maha Mulia Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah serta Datuk Seri Siti Nurhaliza sebagai penyanyi undangan majlis.

 

Sweet! Datuk Seri Mukhriz Sekeluarga Turut Sama Rancang Perkahwinan Ally Mukhriz & Suami
Ally dan Ezran bersama Tengku Puteri Iman Afzan serta Tengku Abu Bakar Ahmad.

 

IKLAN

Ally dan Ezran cukup elegan dalam persalinan songket eksklusif rekaan Fiziwoo. Manakala persiapan solekan dan dandanan pula adalah hasil sentuhan Noriana serta Ckay Liow.

Ditanya mengenai apakah perancangannya selepas ini, Ally berkata dia masih sama seperti biasa dan akan kembali bekerja.

Congratulations korang!

 

TAHNIAH! Ally Mukhriz Satu Langkah Menuju Perkahwinan

 

 

 

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI