Nama Stesen LRT KL Sentral redONE akan kelihatan di seluruh kawasan utama stesen dan di sepanjang laluan Kelana Jaya, termasuk papan tanda dan peta serta di atas kereta api.

Jangan terkejut sekiranya nama stesen LRT KL Sentral berubah pada hari ini!

Ia setelah Operator Rangkaian Maya Mudah Alih (MVNO) pertama di Malaysia, redONE Network Sdn Bhd (“redONE”) pada hari ini mengumumkan perkongsian strategik dengan Prasarana Integrated Development Sdn Bhd yang melibatkan penjenamaan semula Stesen LRT KL Sentral sebagai stesen LRT ‘KL Sentral redONE’.

Perkongsiaan nama ini adalah sebahagian daripada perjanjian Hak Penamaan Stesen selama 5 tahun antara redONE dan Prasarana Integrated Development. Secara tidak langsung, ia mencerminkan komitmen redONE untuk meningkatkan kehadiran jenamanya di Lembah Klang.

Menurut Encik Farid Yunus yang merupakan Ketua Pegawai Eksekutif redONE, perkongsian ini juga membolehkan redONE memajukan jenamanya kepada berjuta-juta pengguna yang melalui stesen itu pada setiap hari dan seterusnya mengukuhkan kehadirannya di Lembah Klang.

“Kami sangat menyokong pengangkutan awam dan mengurangkan kos sara hidup pengguna, kerana itulah, di redONE, kami menyediakan pelan pasca bayar mampu milik dari serendah RM8 sebulan,” ujarnya.

IKLAN

“Stesen Berikutnya, KL Sentral redONE..” Penjenamaan Semula Nama Stesen Bermula Hari Ini

Sementara itu, Ketua Pegawai Eksekutif Prasarana Integrated Development Sdn Bhd, Fa’izah Khairuddin berkata, kerjasama dengan redONE menandakan kejayaan penting bagi syarikat sebagai bukti keupayaan syarikat dalam menyediakan segmen pelanggan yang disasarkan.

“Dengan bergabung tenaga bersama redONE, kami yakin akan meningkatkan pengalaman keseluruhan untuk berjuta-juta penumpang dan pengembara sambil membuka jalan baharu untuk keterlihatan jenama dan penglibatan bagi MVNO terbesar di ASEAN. Kami mengharapkan perkongsian berjaya yang akan membentuk landskap masa depan pengangkutan awam di Lembah Klang,” kata Fa’izah.

IKLAN

ARTIKEL BERKAITAN: Menteri Pengangkutan ‘Senyap-Senyap’ Tinjau Keadaan LRT – REMAJA

Untuk pengetahuan korang, kerjasama di antara redONE dan jenama pengangkutan awam telah bermula sejak 2022 lagi apabila redONE memperkenalkan kempen redRIDER iaitu kerjasama dengan Rapid KL untuk menggalakkan penggunaan pengangkutan awam.

IKLAN

Menerusi kempen yang berterusan, penumpang berpeluang memenangi telefon pintar percuma dan barangan eksklusif redONE pada setiap bulan. Penumpang bertuah yang menaiki MRT Rapid KL, LRT atau monorel dengan token kereta api redONE istimewa hanya perlu mengimbas kod QR pada token untuk memenangi hadiah-hadiah menarik.

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.