Mencari restoran bercitarasakan Melayu yang enak bukanlah mudah, kadangkala indah khabar dari rupa, nampak sedap tetapi apabila dilidah rasanya mengecewakan.

Namun berlainan dengan restoran yang satu ini, anda pasti tidak akan kecewa dengan menu yang ditawarkan. Ditambah pula dengan persekitaran yang cukup menenangkan pasti membuat anda terbuai saat menjamu selera.

Hayyan Huda Opah’s Kitchen yang terletak di Kampung Bukit Temiang, Seremban, Negeri Sembilan ini terletak di dalam kawasan perumahan kampung. Jadi jika anda pertama kali ke sini pastikan ikut saranan arah yang diberikan google maps atau waze dengan betul.

Spot Makan Menarik! Hayyan Huda Opah’s Kitchen Destinasi Selera Wajib Dikunjungi

Pertama kali berkunjung ke restoran ini, ruangan makan hanya ada satu sahaja, kesemua meja makan berada dibawah satu bumbung yang sama. Kunjungan kedua penulis pada penghujung Disember lalu, nampaknya restoran sudah dibesarkan dengan sebuah lagi ruangan makan telah dibangunkan bagi menampung jumlah pelanggan yang ramai.

Spot Makan Menarik! Hayyan Huda Opah’s Kitchen Destinasi Selera Wajib Dikunjungi

IKLAN

Pada hujung minggu apabila terlalu ramai pelanggan, anda perlu beratur dan menunggu giliran. Uniknya anda perlu mendaftar nama kepada seorang staf di hadapan pintu masuk restoran. Apabila tiba giliran, anda akan dipanggil dan akan diberikan menu berserta borang pesanan. Kemudian barulah anda boleh duduk di meja yang disediakan.

Jadi jangan curi-curi masuk! No menu no order hehehe (Pengalaman penulis melihat orang yang masuk tanpa mendaftar nama terlebih dahulu). Suka dengan sistem begini kerana tiada yang akan memotong giliran.

Spot Makan Menarik! Hayyan Huda Opah’s Kitchen Destinasi Selera Wajib Dikunjungi

IKLAN

Menjadi tumpuan ramai untuk merasa masakan citarasa Negeri Sembilan, antara menu yang menjadi tumpuan semestinya seleksi masak lemak cili api yang menyelerakan. Pilihan peribadi penulis semestinya masak lemak cili api ikan Sembilang dan juga masak lemak cili api daging salai. Memang sedap!

Spot Makan Menarik! Hayyan Huda Opah’s Kitchen Destinasi Selera Wajib Dikunjungi

Selain dua menu ini antara menu lain yang disediakan seperti ikan Siakap Goreng Cili Padi, Ayam Goreng, Sambal Sotong, Sambal Udang Petai, Terung Balado dan banyak lagi. Apa yang pasti tekak anda pasti akan dipuaskan dengan citarasa asli masakan nogori yang enak.

IKLAN

Selain menu utama, seleksi kek dan juga manisan yang ditawarkan sangat menarik. Penulis sempat mencuba menu Churros yang didatangkan bersama aiskrim perisa Vanila. Disediakan segar dan masih panas ketika dihidangkan di meja digabungkan dengan aiskrim yang sejuk, memang menggamit rasa.

Spot Makan Menarik! Hayyan Huda Opah’s Kitchen Destinasi Selera Wajib Dikunjungi
Berlatarkan pemandangan yang indah. Surau untuk lelaki dan wanita turut disediakan.

Jadi ke mana kembara anda hujung minggu ini? Apa kata meluncur laju ke Seremban dan cuba masakan di Hayyan Huda’s Opan Kitchen ini, mesti tak menyesal. Kalau ditanya tentang harga, bagi penulis ia cukup sesuai dengan kualiti masakan dan juga servis yang diberikan.

+++ Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

Kredit foto: Instagram Hayyan Huda/ Facebook Hayyan Huda

 

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI