Dalam banyak-banyak insiden menjelang majlis perkahwinan, kejadian kek kahwin yang ditempah jatuh ketika acara sedang berlangsung mungkin boleh jadi mimpi ngeri buat pasangan pengantin.

Apatah lagi kek yang ditempah itu sudah didambakan sejak sekian lama. Siapa tak kenal dengan Datuk Alha Alfa yang baru-baru ini telah pun menamatkan zaman bujangnya bersama kekasih hati, Noor Azlin Ismail. Sebentar tadi beliau ada berkongsi sepotong video di majlis resepsi yang serba sempurna dan mewah itu.

Namun insiden yang tak disangka-sangka telah berlaku apabila kek kristal itu terjatuh dan berderai di khalayak ramai.

IKLAN

Namun rentetan itu, Datuk Alha turun memuat naik sebuah video dengan caption yang dia tidak salahkan sesiapa dan mungkin tiada rezeki untuk merasa kek tersebut. Beliau sempat meminta maaf juga jika ada kekurangan di majlisnya semalam.

IKLAN

“Tak apa lah rezeki takat itu je. Saya tak marah pun. Beratus kali depa mintak maaf walaupun dalam perancangan nak pacak kek tu tengah rumah.
Habis berderai semuanya,apa pun abang @NASGREATIDEA_WEDDINGS memang superb kek tu.

IKLAN

“Tak apa kek boleh cari, kenangan yang terjadi itu memory selamanya.
Sorry yang tak dapat merasa kek tu. Syukur tak ada dekat belakang kalau tak jenuh berjahit muka nanti. Kek ni punya berat maybe meja yang support tu pun dah menyerah diri dah tunggu masa je bergegar sikit Pammm!!!Habis……Macam manusia juga ..ensem macam mana pun hati rapuh juga….tqsm pada semua yang hadie semalam, saya dan isteri amat hargai..Minta ampun minta maaf jika ada kekurangan dari pihak kami. Love u Guys # Alhaalindreams,”. Taip Alha panjang lebar.

 

View this post on Instagram

 

takpelah rezeki takat tu je..sy xmarah pun hehehe beratus kali depa mntak maaf walupun dalam perancangan nak pacak kek tu tgh2 rumah..hahah hbis berderai semuanya 😂😂 ape pun abg @nasgreatidea_weddings mmg superb kek tu..xpe kek boleh carik,..kenangan yg terjadi tu memory selamanya..sorry yg xdapat merasa kek tu..syukur xde org kat belakang kalau tak jenuh berjahit muka nanti 😂🙏🏻 kek ni punya berat maybe meja yg support tu pun dah menyerah diri dah tggu masa je bergegar skit paammmm!! habisss~ macam manusia jugak..emsem camne pun hati rapuh jugak..💃🏻💃🏻💃🏻😝😝😝🤪🤪😌 tqsm pada semua yg hadir semalam..sy dah isteri amat menghargai..mintak ampun mntak maaf jika ada kekurangan dari pihak kami..love u guys #alhaalindreams

A post shared by www.alhaalfa.com (@alhaalfa) on


Tak apa la Datuk mungkin tak ada rezeki kan nak merasa kek tu dan mungkin ada rezeki lagi baik lagi nanti. Rata-rata pengikut Alha mengucapkan tahniah kepada pasangan ini dan mendoakan agar bahagia sampai ke jannah.

Sumber : Instagram Alha Alfa