Bekas ahli kumpulan Girl’s Generation (SNSD), Jessica Jung telah mengumumkan konsert solo pertamanya di Malaysia pada 31 Januari 2024 kelak.

Konsert Diamond Dreams Concert Tour ini sekaligus menjadi penampilan pertama Jessica di Malaysia selepas enam tahun.

Setelah 6 Tahun, Jessica Jung Kembali Ke Malaysia. Tiket Konsert Dijual 2 Hari Lagi!

Sejak memulakan kerjayanya di Korea Selatan pada tahun 2007, Jessica yang popular dengan gelaran ‘Ice Princess’ mula meniti populariti menerusi penglibata dalam kumpulan gadis K-pop, Girl’s Generation.

Bukan hanya bakat suaranya yang digemari ramai, bahkan personalitinya yang kadangkala mempunyai sisi quirky juga membuatkan Jessica lain daripada yang lain.

IKLAN

Biarpun Jessia mengambil keputusan untuk meninggalkan lapan lagi ahli lain, ia tidak bermaksud Jessica melupakan terus bidang nyanyian. Pada November 2023, Jessica akhirnya kembali ke industri muzik dengan melancarkan album mini keempat bertajuk BEEP BEEP.

Menerusi album mini tersebut, Jessica bukan sahaja terlibat dalam penulisan lirik dan muzik; malah dia turut mencipta dua buah lagu berjudul Better Late Than Never serta Set Me Free.

Tambah istimewa apabila Jessica juga menampilkan kolaborasi bersama bekas ahli F(x) iaitu Amber menerusi lagu Get It? Got It? Good.

IKLAN

Sebagai info, tiket untuk Diamond Dreams Concert Tour ini akan mula dijual pada 15 Disember 2023 pada jam petang. Harga tiketnya pula bermula dari RM388 sehingga RM488, RM688 dan harga tiket VIP bernilai RM888.

Setelah 6 Tahun, Jessica Jung Kembali Ke Malaysia. Tiket Konsert Dijual 2 Hari Lagi!

Bagi yang mendapatkan tiket VIP, korang akan mendapat peluang untuk memenangi poster bertandatangan dan SoundCheck. Haa, jadi Golden Stars pastikan korang dapatkan tiket dengan segera pada minggu ini ya!

IKLAN

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti Telegram, Instagram dan TikTok rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI