Foto: The Edge Market

Tidak dinafikan masyarakat hari ini lebih gemar untuk melakukan pembelian secara dalam talian kerana ia jauh lebih mudah dapat menjimatkan masa dan ada juga barangan yang dijual dengan lebih murah.

Tidak mengira peringkat umur, dari golongan muda hinggalah individu dewasa, kami rasa kebanyakannya memang selesa untuk ‘membeli-belah’ secara online. Duduk saja-saja di rumah pun kita boleh window shopping.

Betul tak?

Antara platform jualan digital yang popular dikalangan masyarakat adalah Shopee. Pelbagai barangan yang korang boleh beli disitu, seperti barangan rumah, pakaian, minyak wangi, makanan dan macam-macam lagi.

Sumber: Shopee

Mahunya tak rambang mata setiap kali korang buka aplikasi Shopee tu kerana ada pelbagai barangan yang dijual daripada seller berbeza.

Untuk memudahkan urusan pencarian bagi mendapatkan barang terbaik dan menarik, berikut kami senaraikan antara perkongsian yang telah dibuat oleh Hanan Mikhael Azman tentang seller Shopee yang mempunyai ramai followers.

Bila dah ramai followers, maksudnya mesti kedai itu banyak menjual barangan yang best, rating yang tinggi dan memiliki servis yang bagus kan?

Let’s check this out!

Beg, fesyen & aksesori

1. https://shp.ee/q3wivus – 162.4K followers
2. https://shp.ee/pdxiyei – 39.4K followers
3. https://shp.ee/qi66i4e – 54K followers

IKLAN

Produk penjagaan kulit & kecantikan

1. https://shp.ee/s2euj46 – 105K followers
2. https://shp.ee/6zxs6wn – 63.5K followers

Home & living

1. https://shp.ee/dmiz392 – 89.5K followers
2. https://shp.ee/6q77tm2 – 79.1K followers
3. https://shp.ee/y5bh6yw – 46.8K followers
4. https://shp.ee/pei7ih2 – 40.1K followers
5. https://shp.ee/gb2k9in – 32.2K folllowers
6. https://shp.ee/aba3wi6 – 18.4K followers
7. https://shp.ee/ug36i2e – 83.2K followers

Gajet

1. https://shp.ee/twpzs3s – 67K followers
2. https://shp.ee/ss5upda – 37.4K followers
3. https://shp.ee/6yzas2s – 21.8K followers
4. https://shp.ee/kiusi2i – 45.1K followers

Health & Fitness

1. https://shp.ee/dev8b8s – 33K followers

IKLAN

Pakaian tidur & pakaian dalam wanita

1. https://shp.ee/wmav26w – 60.6K followers
2. https://shp.ee/dbcyf36 – 20.6K followers
3. https://shp.ee/e5e7rc4 – 15.6K followers
4. https://shp.ee/6gyj244 – 13.1K followers

Fesyen baju wanita

1. https://shp.ee/3cm7v36 – 650.9K followers
2. https://shp.ee/7ty5xsa – 106.4K followers
3. https://shp.ee/guu3dbi – 279.7K followers
4. https://shp.ee/s8fyjka – 70.8K followers

Minyak wangi

1. https://shp.ee/7yk7j9s – 53.3K followers
2. https://shp.ee/je9x55s – 39.9K followers
3. https://shp.ee/t3yqw94 – 1.9K followers

Kelengkapan, pakaian bayi & kanak-kanak

1. https://shp.ee/vrjyzgn – 47K followers
2. https://shp.ee/z6jy4jw – 59.4K followers
3. https://shp.ee/7rbqi7e – 15K followers
4. https://shp.ee/c3a9kwe – 85.9K followers

Cadar & kelengkapan bilik

1. https://shp.ee/cqtpq2n – 308.8K followers
2. https://shp.ee/gynthvw – 193.4K followers

IKLAN

Pelbagai

1. https://shp.ee/ruyw886 -82K followers
2. https://shp.ee/46anx3n – 58K followers
3. https://shp.ee/7nczefn – 126.9K followers
4. https://shp.ee/n48rhqs – 99K followers

Telekung & tudung

1. https://shp.ee/2z5rsmw – 154.8K followers
2. https://shp.ee/wvjm9pn – 18.7K followers
3. https://shp.ee/s52xmka – 27.9K followers

Batik & pelikat

1. https://shp.ee/pwpq22a – 41.7K followers

Baju bundle

1. https://shp.ee/vtxbd24 – 16.5K followers

Macam mana puas hati tak dengan senarai yang kami kongsikan ini? Tak larat korang nak window shopping nanti. Hiks!

Apa-apa pun selamat ‘mencuci’ mata ya. Elakkan daripada sifat boros, kalau boleh beli yang perlu sahaja okay?

Sumber: (1)