Dalam kemeriahan umat Islam bakal menyambut Ramadan esok hari, kontroversi rumah tangga antara Syamsul Yusof dan Puteri Sarah masih belum jumpa jalan pengakhirannya.

ARTIKEL BERKAITAN : “Sinar Apa? Sinar Harian? Just Let Me Go” Puteri Sarah Mohon Suami Lepaskan Cara Baik

Syamsul Yusof Dakwa Nusyuz, Hari Ini Puteri Sarah Fail Hadanah, Apa Itu Hadanah?
Foto Via Kosmo

Jika semalam Syamsul Yusof menfailkan nusyuz terhadap isterinya, Puteri Sarah Liyana dengan mendakwa pelakon berkenaan menghubungi bekas teman lelakinya. Malah, pengarah filem Mat Kilau itu juga mengatakan yang Puteri Sarah berlaku curang dengan suami orang serta menggangu rumah tangga lelaki tersebut.

Namun, hari ini, Puteri Sarah tiba di Mahkamah Syariah Kuala Lumpur dan memberi respon atas tuduhan tersebut.

Syamsul Yusof Dakwa Nusyuz, Hari Ini Puteri Sarah Fail Hadanah, Apa Itu Hadanah?

IKLAN

Difahamkan, Puteri Sarah atau nama sebenarnya Puteri Sarah Liyana Megat Kamaruddin, 38, itu ke Mahkamah Syariah bagi memfailkan hadanah. Bagaimanapun maklumat terperinci mengenai permohonan itu akan diketahui nanti.

Apa Itu Hadanah

IKLAN

Hadanah bermaksud penjagaan kanak-kanak yang masih kecil dan belum berupaya untuk menguruskan dirinya sendiri, sama ada lelaki atau perempuan, sama ada dalam tempoh perkahwinan atau selepas perceraian.

Semalam, peguam syarie Azmi Mohd Rais yang mewakili Syamsul berkata, tuntutan nusyuz itu antaranya Puteri Sarah masih menghubungi bekas kekasih selain membuat fitnah terhadap suaminya seperti memukul dan tidak memberi nafkah.

IKLAN

BACA LAGI : “Cukuplah Dengan Play Victim” Puteri Sarah Minta Suaminya Usah Putar Belit Cerita

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI