“I made a song for her!”

Itulah ungkapan diberikan oleh pelakon baru Imran Aqil yang baru sahaja bergelar suami yang sah kepada pempengaruh terkenal Dahlia Rizal pada 9 September lalu.

ARTIKEL BERKAITAN: Remaja Isu Digital Sept/Okt 2023 – Imran Aqil: Hero Di Hati Dahlia Rizal

Semadikan Rasa Cinta Dalam Bait Lirik, Imran Aqil Hadiahkan Lagu ‘Bunga Dahlia’ Buat Isteri Tersayang

Menerusi perkongsian Imran di laman Instagramnya, beliau mendedahkan kejutan yang dihadiahkan kepada isteri tersayang iaitu serangkai lagu berjudul Bunga Dahlia.

Diterbitkan oleh 4U Entertainment, lagu Bunga Dahlia merupakan kolaborasi susulan selepas pelakon berusia 24 tahun itu membintangi muzik video lagu Cinta Sejati, ciptaan dan nyanyian Aiman Sidek yang telah mendapat jumlah tontonan lebih 15 juta di saluran Youtube 4U Entertainment.

“Lagu Bunga Dahlia adalah curahan hati saya kepada Dahlia Rizal yang ketika itu masih bergelar bakal isteri,

IKLAN

“Kini, kami telah menjadi pasangan yang sah membuatkan setiap bait dalam lagu ini menjadi semakin bermakna kepada saya untuk Dahlia. Diharapkan agar semua dapat mendoakan kebahagiaan kami sampai ke hujung nyawa, seperti yang dititipkan dalam bait-bait lagu ini,” komen pelakon muda tersebut.

Semadikan Rasa Cinta Dalam Bait Lirik, Imran Aqil Hadiahkan Lagu ‘Bunga Dahlia’ Buat Isteri Tersayang

Aiman Sidek yang turut merangkap penyanyi lagu tersebut turut menjelaskan bahawa  ‘Bunga Dahlia’ merupakan sebuah karya yang berkisar tentang keinginan seorang pencinta untuk mencurahkan segala rasa dan perasaannya kepada kekasih hatinya, Dahlia yang dimetaforakan sebagai sekuntum bunga yang sentiasa mekar dalam jiwa yang mencintainya, iaitu Imran.

Menjenguk ke ruangan komen, majoriti warganet turut tumpang cemburu dengan kejutan penuh kasih sayang dari Imran terhadap isteri tersayang tersebut.

Semadikan Rasa Cinta Dalam Bait Lirik, Imran Aqil Hadiahkan Lagu ‘Bunga Dahlia’ Buat Isteri Tersayang

IKLAN

“Lepas melihat video ini, saya terus rasa sakit dan pergi ke klinik. Doktor sahkan saya positif sendu,” komen seorang peminat.

Comelnyaaaa! Aku nak nangis tengok,” komen warganet lain.

“Saya yang single nak kena buat apa sekarang ini,” seloroh peminat lain.

Sekadar informasi, pasangan merpati dua sejoli ini telah sah bergelar suami isteri setelah mengikat tali pertunangan pada Ogos tahun lalu.

IKLAN

BACA LAGI: “Bersyukur Sangat..” 6 Tahun Cedok Pengalaman Sebagai Model Hijabi, Qasrina Karim Capai Tuah Pada 2023 – REMAJA

+++Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti Telegram, Instagram dan TikTok rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

IHSAN FOTO/ARTIKEL: Instagram Dahlia Rizal, Imran Aqil