Sesiapa yang rasakan diri mereka peminat K-drama tegar, mesti korang pernah tonton drama popular ini!

 

K-drama bergenre romantic comedy berjudul My Lovely Sam Soon ini pernah menjadi fenomena pada tahun 2005. Ia mengisahkan tentang idea seorang bos lelaki muda bercinta dengan wanita yang lebih tua daripadanya.

Hhm – klise?

Mungkin juga, tetapi itulah jalan cerita yang paling diminati oleh penonton televisyen, terutamanya di kalangan penonton Malaysia.

BACA : Lihat Transformasi Pelakon Coffee Prince Selepas 11 Tahun Berlalu, Lain Weh!

Lalu penulis tertanya-tanya, apa transformasi yang telah berlaku kepada para pelakon utama My Lovely Sam Soon selepas lebih 13 tahun? Handsome dan cantik seperti dahulu atau tak? Nah, lihat perkembangan mereka berempat.

 

Kim Sam Soon (Kim Sun Ah)

Sam Soon merupakan wanita yang merasakan hidupnya tak cukup serba-serbi dan selalu dilanda malang disebabkan namanya itu – Sam Soon. Mula-mula, dia ditinggalkan boyfriend, kemudian susah nak cari kerja. Banyaklah insiden buruk berlaku sehingga penonton dapat relate kepada karakter lakonan Kim Sun Ah ini.

IKLAN

Kini, Sun Ah sudahpun berusia 44 tahun tetapi masih hot!

Antara projek terbarunya ialah filem Operation Chromite, drama Woman in Dignity dan Should We Kiss First.

 

 

Hyun Jin Heon (Hyun Bin)

Annoying weh lelaki ni, tetapi kerana sifat kadang-kadang romantiknya itu terhadap Sam Soon, ramai penonton yang jatuh cinta terhadap Hyun Bin.

Pada asalnya, watak Jin Heon ini muncul sebagai anak daripada keluarga kaya raya dan sombong. Tetapi selepas mendekati Sam Soon, barulah dia mula mengikis sifat annoying itu sedikit demi sedikit.

IKLAN

Kini, Hyun Bin telah berusia 35 tahun dan masih tampil awet muda!

Dulu comel, sekarang macho! Dari segi lakonan, Hyun Bin agak memilih projek drama dan filem kerana dia inginkan kelainan setiap kali melakukan kemunculan.

Pada tahun 2018, Hyun Bin dapat ditonton melalui filem Negotiation dan Rampant, serta drama tvN berjudul Memories of the Alhambra

 

 

Yoo Hee Jin (Jung Ryeo Won)

IKLAN

Semasa berlakon untuk My Lovely Sam Soon, Ryeo Won baru berusia 24 tahun. Di dalam drama ini, dia melakonkan watak bekas kekasih Hyun Jin Heon. Kesian kena sailang dengan orang ketiga, eh!

Kini, Ryeo Won masih aktif berlakon malah lebih hebat berbanding dahulu.

Tahun lepas, dia banyak menerima anugerah melalui drama Witch At Court, paling diingati penulis adalah anugerah KBS Drama Awards 2017.

 

 

Dr. Henry Kim (Daniel Henney)

Kalaulah ada doktor seperti ini, setiap hari sakit pun tak apa. Hehe..

Di mana ada Yoo Hee Jin, di situlah ada Dr Henry Kim yang selalu merawatnya dan dalam diam, membiarkan perasaan cinta mekar gitu.

Kini, Daniel masih kacak dan aktif dalam dunia modelling dan lakonan. Cuma, dia sudah jarang terlibat di dalam drama bersiri panjang Korea. Last time menonton Daniel pun melalui drama Criminal Minds, tahun lepas.