Ada individu yang memang suka memilih pantai sebagai tempat percutian bagi menjauhkan diri daripada kesibukan kota.

Namun begitu, terdapat beberapa perkara yang perlu korang alert jika mahu pergi ke pantai. Percutian di kawasan seperti ini tidak sama macam tempat-tempat lain yang korang pergi. Jadi ada barang ‘extra’ yang perlu dibawa sekali. Barulah dapat bercuti dengan syok!

Nah, ini antara barang-barang yang perlu ada jika mahu menghabiskan masa di pantai.

1. Sunglass

Bukan hanya nak bergaya tepi pantai, tapi kaca mata hitam memang sangat berguna untuk melindungi mata korang daripada pancaran sinar matahari.

2. Sunblock

IKLAN

Kalau takut kulit jadi gelap, jangan lupa untuk sapukan sunblock pada kulit sebelum ke pantai. Iye la, dah seharian berjemur, macam mana kulit tak ‘rentung’ kan. Hiks! So, sunblock ni memang wajib korang bawa kalau melakukan aktiviti outdoor.

3. Topi 

Selain kaca mata hitam, aksesori lain seperti topi juga dapat membantu mengurangkan silau pancaran sinar matahari dan melindungi wajah daripada menjadi lebih gelap.

IKLAN

4. Goggles 

Nak buka mata lama-lama dalam air susah kan, jadi bawa la sekali goggles ni ke pantai. Barulah boleh melihat keindahan dasar laut tanpa perlu risau mata masuk air.

5. Dry bag

IKLAN

Dry bag berfungsi untuk menyimpan barang-barang seperti dompet dan kaca mata semasa korang menghabiskan masa di dalam air. So, tak ada la risau nak tinggalkan barang merata-rata kan?

6. Samsung Galaxy A8

Tak perlu risau macam mana nak dapatkan gambar-gambar menarik ketika berada di kawasan air kerana Samsung Galazy A8 ni boleh berada pada kedalaman 1.5 meter bawah paras air selama 30 minit. Jadi, tak ada alasan lagi untuk korang missed momen-momen indah dalam air. Style kan?