Selain Prosperity Burger, Ini 3 Lagi Menu Special Untuk CNY Je

199

 

Biasalah, Malaysia kan terkenal dengan musim perayaannya yang pelbagai.

Kita ada Hari Raya Aidilfitri, Aidiladha, Tahun Baru Cina, Deepavali, Hari Natal, Musim Gawai….eh banyaklah kalau nak senaraikan semua!

Dan setiap kali rakyat Malaysia menyambut musim perayaan je, pasti jenama Food and Beverages seluruh negara akan berebut-rebut untuk mempromosikan set menu baru mereka yang hanya boleh didapati untuk tempoh masa terhad.

Korang dah try 4 menu ni?

 

Prosperity Burger

McDonald’s dan Prosperity Burger mereka memang tak boleh dipisahkan. Malah kita semua sanggup menunggu setahun lamanya untuk menelan kembali daging lembu (atau ayam) dengan sos lada hitam tu. Perghh!

Kelainan pada tahun ini adalah pilihan filet ikan untuk menggantikan ayam dan daging. REMAJA dah cuba, rasanya lebih PEDAS! Mungkin kerana filet tak menyerap sos black pepper sebaik daging? Hhm cer try.

 

Celebration Bucket

Okay, kami tak sentuh mengenai KFC Parmesan Cheese tu because truthfully, we like our fried chicken original *tingz*.

Namun, sempena Tahun Baru Cina kali ini, korang wajib rebut promosi Celebration Bucket yang lebih murah berbanding bucket biasa!

Iyalah, musim cuti sekolah ni mesti ramai saudara yang nak datang rumah.

 

Krabby Cheese Pizza

Okay REMAJA belum sempat untuk mencuba menu baru yang satu ni, tapi menurut reviu yang dilakukan, ramai yang berkata ia sedap!

Kalau korang merupakan peminat seafood, mungkin ini yang bersesuaian dengan taste buds korang.

 

Orangeberry Scone

Siapa yang sukakan perisa buah-buahan untuk desert patut cuba menu Orangeberry Scone oleh Coffee Bean & Tea Leaf ini.

Bukan sekadar rasa buah oren je, korang pun dapat rasakan kemanisan kranberi. Sambil tu minum Tiramisu Ice Blende baru daripada CBTL. Slurpp!

 

CER KOMEN SIKIT