Sebuah TV siri yang diterbitkan kira-kira 43 tahun lepas, Fantasy Island kini telah pun difilemkan atas arahan sutradara Jeff Wadlow. Menampilkan genre thriller seram, kami pasti filem ini sesuai dengan ‘selera’ rakyat Malaysia yang sukakan perasaan ‘tense’ ketika di dalam panggung.

Segala Impian Bertukar Tragedi, Fantasy Island Jadi Mimpi Ngeri

Fantasy Island menceritakan tentang Mr. Roarke yang menunaikan segala impian rahsia pengunjungnya di resort mewah yang terletak di sebuah pulau tropikal terpencil menjadi kenyataan. Walau bagaimanapun, ia tidak seindah yang disangka apabila fantasi berubah menjadi mimpi ngeri. Untuk mencari jalan keluar dan meneruskan hidup, pengunjung-pengunjung tersebut perlu menyelesaikan misteri pulau itu terlebih dahulu.

Dibarisi pelakon-pelakon seperti Michael Pena, Lucy Hale, Maggie Q, Portia Doubleday, filem ini turut membawa korang untuk berfantasi kerana apa sahaja impian bakal terlaksana di pulau indah tersebut.

IKLAN

Segala Impian Bertukar Tragedi, Fantasy Island Jadi Mimpi Ngeri

Tapi.. Bila dah berlaku beberapa insiden yang menakutkan, angan-angan korang akan terhenti disitu dan terus bersyukur dengan apa yang korang ada. Hiks!

Fantasy Island merupakan sebuah filem yang pada asalnya nampak straight forward, namun dipertengahan jalan cerita, ia akan membuatkan penonton berfikir dan merasa cemas. Mempunyai beberapa plot cerita untuk difahami, Fantasy Island mengungkap kisah fantasi lima individu yang berbeza dalam satu cerita yang sama.

IKLAN

Segala Impian Bertukar Tragedi, Fantasy Island Jadi Mimpi Ngeri

Datang dengan impian yang berlainan, namun segalanya saling berkait setelah tiba di Fantasy Island. Apa yang membuatkan filem ini menarik adalah kerana plot twist yang diberikan pengarah. Jika tidak, mungkin filem ini hambar dan korang pun tidak tahu bagaimana pengakhirannya.

IKLAN

Apa yang pasti, filem ini turut memberi mesej bahawa sudah menjadi lumrah kehidupan, dalam setiap impian yang korang inginkan, tidak semuanya berakhir dengan kebahagiaan dan kegembiraa. Korang perlu menerima segala ketentuan takdir yang telah ditetapkan pada setiap manusia.

Segala Impian Bertukar Tragedi, Fantasy Island Jadi Mimpi Ngeri
Portia Doubleday and Lucy Hale in Columbia Pictures’ BLUMHOUSE’S FANTASY ISLAND.

Nah, kalau korang nak faham apa yang kami ceritakan ini, jangan lupa saksikan Fantasy Island yang akan ditayangkan bermula 27 Februari 2020 di seluruh pawagam tanah air.

Jangan ada yang takut pergi pulau pula ya lepas ni. Hiks!