Bersuara kepit, lagak penuh selamba ketika mempromosikan produknya serta menampilkan gaya yang jarang lelaki sejati lakukan antara punca netizen menuduh  Dato’ Seri Aliff Syukri Kamarzaman berkelakuan seperti seorang  pondan dan lelaki lembut.

Kalau dilihat pada keluarga dan anak-anak yang lahir dari zuriatnya hasil perkahwinan bersama isteri, Datin Seri Nur Shahida Mohd Rashid. mustahil dia pondan atau lelaki lembut kerana kebanyakan lelaki lembut atau pondan, mereka tidak menyukai wanita kerana golongan ini merasakan mereka jauh lebih cantik dari golongan wanita sendiri.

Habis, dah semua tohmahan dilemparkan kepadanya, REMAJA tanyakan sendiri kepada Dato’ Sri Aliff Syukri, betulkah dia pondan atau lelaki lembut seperti yang netizen selalu kutuk kepadanya.

“Saya Menangis Tiada Siapa Tahu…” Aliff Syukri Jawab Tuduhan Pondan & Lelaki Lembut

“Kalau nak tahu saya pondan atau lelaki lembut, tanyalah pada keluarga saya. Mereka lebih tahu segalanya,” katanya dalam satu rakaman video.

Biar menyedari tohmahan itu wujud, namun Dato’ Sri Aliff Syukri sama sekali tak mahu melayan isu berkenaan kerana dia sudah kebalkan dirinya untuk menerima semua tohmahan orang.

“Saya tak kisah apa orang nak cakap, asal saya tak menyusahkan hidup orang lain, itu antara prinsip saya amalkan,” katanya ketika ditemui di majlis pelancaran Romah Makan Terlajak Laris yang dibuka pada hari ini.

Dalam pada itu lelaki jutawan ini mengakui sebagai seorang insan yang punya hati dan perasaan, dia adakalanya menangis sendirian bila membaca kutukan netizen terhadap setiap perlakuan dilakukannya.

“Saya menangis orang tak tahu sebab saya tak tunjuk di hadapan orang lain. Mereka selalu fikir Aliff Syukri kaya raya, Aliff Syukri hebat, Aliff itu, Aliff ini tapi saya adakalanya menangis sendirian bila membaca komen netizen,” katanya yang kelihatan tenang menjawab dakwaaan ini.

IKLAN
“Saya Menangis Tiada Siapa Tahu…” Aliff Syukri Jawab Tuduhan Pondan & Lelaki Lembut
Kata Aliff buruk atau baik apa diperkatakan mengenai dirinya, itu tetap dipanggil publisiti…

 

Apa kutukan netizen yang buat Aliff Syukri mampu menangis ya?

“Orang kata saya riak, saya suka menunjuk kekayaan, saya suka menunjuk-nunjuk. Hal kereta Rolls Royce saya, mereka kata saya sudah bankrap dan macam-macam lagi tuduhan. Kalau saya fikirkan semua tuduhan orang ini, saya boleh jadi gila. Bisnes pun tah ke mana dan saya boleh tumbang jadinya. Jadi saya ambil pendekatan, tak nak baca komen-komen negetif begini.

“Dia orang tak tahu, saya berjaya kerana saya berusaha keras mencapainya. Saya buat macam-macam. Bukan semua bisnes saya buat laku dan duit juta-juta. Kalau 10 bisnes saya rancang, mungkin tiga saja berjaya.Paling penting kejayaan saya adalah kerana doa dan restu dari mak ayah saya serta isteri dan anak-anak selain usaha keras saya sendiri,” katanya lagi.

Disebabkan baik dengan semua orang dan saling menyokong serta tak suka mencari permusuhan dengan sesiapa, Dato’ Sri Aliff Syukri meminta agar kawan baiknya, Sajat tidak dihakimi.

IKLAN

“Setiap orang ada kehidupan masing-masing. Kita seharusnya berdoa agar kita semua menjadi lebih baik,” katanya mengukir senyuman.

Harga Makanan Murah Jer Di Romah Makan Terlajak Laris

Selepas tampil dengan pelbagai bisnes termasuk jualan tudung atas jenama AliffbySha, Dato’ Sri Aliff Syukri petang tadi sudah membuka kedai makannya sendiri iaitu Romah Makan Terlajak Laris yang terletak di Pusat Perdagangan Kota Damansara, Jalan PJU 5/20 E, Petaling Jaya, Selangor.

“Ada pelbagai jenis makanan, Sunda, Jawa, masakan Kelantan, masakan Melayu dan macam-macam lagi di sini. Ada lebih 101 menu yang boleh didapati di sini dengan harga murah-murah.

“Kebanyakan makanan di restoran ini saya yang masak kerana saya memang suka memasak. Ini impian saya, harga pula sangat berpatutan, bermula dari RM8 saja. Buat masa ini, saya ingin umumkan, air free, segala jenis bubur RM1 sahaja,” katanya yang mengakui memulakan bisnes Romah Makan ini dengan modal sebanyak RM10,000 sahaja berkat menjual Sambal Hitam resipi sedapnya yang sudah menjadi viral.

Dalam masa yang sama, sempena pembukaan restorannya itu, Dato’ Sri Aliff Syukri turut melancarkan  tudung bawal satin atas koleksi AliffbySha V Five Inspired Woman dan menjalin kerjasama dengan lima wanita hebat dalam bidang masing-masing.

IKLAN

“Saya Menangis Tiada Siapa Tahu…” Aliff Syukri Jawab Tuduhan Pondan & Lelaki Lembut

 

“Saya Menangis Tiada Siapa Tahu…” Aliff Syukri Jawab Tuduhan Pondan & Lelaki Lembut
Koleksi tudung AliffbySya menjalin kerjasama dengan 5 wanita hebat ini iaitu Nadia Annuar, Uyaina Arshad, Nabila Razali, Joy Revfa dan Datin Seri Nur Shahida Mohd Rashid

 

“Saya Menangis Tiada Siapa Tahu…” Aliff Syukri Jawab Tuduhan Pondan & Lelaki Lembut

Lima wanita hebat ini ialah Nadia Annuar, Uyaina Arshad, Nabila Razali, Joy Revfa dan Datin Seri Nur Shahida Mohd Rashid. Apa yang menariknya tudung bawal satinnya yang anti pekak, anti keronyok ini mendapat permintaan yang amat tinggi dari pengemarnya dan dijual pada harga RM99 sahaja.

“Bagi saya kelima-lima wanita hebat ini ada aura mereka yang tersendiri selain ada pengikut masing-masing. Masa yang sama, mereka ada cerita masing-masing sama ada kontroversi dan tidak dan bagi saya, itulah yang menjadikan mereka wanita sangat hebat,” katanya mengukir senyuman.

INI KOMEN ALIFF SYUKRI ISU PONDAN & LELAKI LEMBUT

https://www.youtube.com/watch?v=uRYSTTLTQgA&feature=youtu.be