Prelude Hero Remaja 2021 akan mula ditayangkan pada 3 Julai ini.

 

Kemenangan Ahmad Nadhir Bin Ahmad Nasar, 25 sebagai Hero Remaja 2020 pada tahun lalu telah membuktikan bahawa remaja lelaki juga mampu memiliki faktor triple threat dalam kriteria menjadi seorang public figure di Malaysia.

Dengan rupa paras unik untuk diserlahkan dalam industri seni, Nadhir juga membuktikan dirinya mempunyai bakat serta potensi besar untuk terus diasah, Anak kelahiran Selangor ini juga melengkapkan dirinya sebagai seorang juara dengan kecerdasan minda ketika petah berkata-kata.

Justeru, dengan kemunculan semula pencarian Hero Remaja bagi edisi 2021, tentunya ramai tidak sabar-sabar lagi menantikan siapakah barisan finalis yang akan terpilih pada kali ini bagi meneruskan kecemerlangan Nadhir Nasar.

*

IKLAN

Sejak peringkat uji bakat dianjurkan oleh Nu Ideaktiv menerusi Majalah Remaja bersama-sama penyiar rasmi Astro pada Disember 2020, ratusan remaja dari seluruh Malaysia telah mencuba nasib dan menyerlahkan diri untuk bergelar finalis Hero Remaja 2021.

Ada wajah-wajah baru yang kami lihat, ada juga beberapa wajah familiar yang hadir mencuba buat kali kedua, ketiga dan… ya ada juga yang sudah mencuba sejak tahun Hero Remaja 2017 lagi!

Masing-masing mempunyai misi tersendiri untuk memperkasakan golongan remaja di Malaysia; sama ada menerusi bidang seni mahupun bidang-bidang lain yang ingin mereka ceburi.

IKLAN

Akhirnya setelah hampir 7 bulan berlalu, tibalah masanya untuk episod pertama pencarian ini ditayangkan di kaca televisyen anda. Namun ada sesuatu yang berbeza pada kali ini.

Rupa, Bakat Atau Kepintaran – Siapa Terpilih Jadi Finalis Hero Remaja 2021?Pencarian Hero Remaja 2021 akan dimulakan dengan program Prelude Hero Remaja 2021 di mana ia memberi peluang kepada para penonton untuk mengenali para finalis secara up close & personal.

Sepanjang 8 buah episod yang akan mula ditayangkan hujung minggu ini, Prelude Hero Remaja 2021 bakal menjadi medan pengenalan dan persiapan finalis sebelum menempuhi cabaran-cabaran utama dalam program Hero Remaja 2021.

Dari sini, penonton boleh mengikuti potensi yang ada pada setiap finalis yang terpilih dan mula memberikan mereka sokongan hinggalah ke peringkat akhir kelak.

IKLAN

Prelude Hero Remaja 2021 mula ditayangkan pada 3 Julai ini, setiap hari Sabtu jam 9.00 malam di saluran Astro Ria. Ia juga boleh distrim di Astro On Demand dan Astro Go.

Untuk sebarang perekmbangan terbaru, lebih banyak butiran serta content menarik mengenai para finalis dan program Prelude Hero Remaja 2021, korang bolehlah mengikuti update dari semasa ke semasa di laman web www.remaja.my/hero atau di media sosial Majalah Remaja dengan tanda pagar #HeroRemaja2021 dan #HeroRemaja.

So guys, are you ready for the first episode this Saturday?

Dengar cerita, banyak momen menarik semasa peringkat uji bakat Minggu Pertama yang akan kita saksikan hehe..

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI