Sumber foto: Curi Curi Klik

 

Tinggal sehari saja lagi sebelum juara sulung Ratu Hijabista 2020 dinobatkan secara live di kaca televisyen korang.

Hanya tinggal empat orang finalis yang bakal berentap bagi mendapatkan gelaran tersebut. Dengar cerita, ramai yang sukar untuk membuat ramalan atau prediction akan siapakah yang bakal bergelar juara.

Ini kerana keempat-empat peserta mempunyai kelebihan paras rupa, kebijaksanaan dan potensi yang tinggi bagi mengejar impian serta karier masing-masing.

Ratu Hijabista Bongkar Saingan Sengit Mereka RABU Ini
(Dari kiri): Fiffy Afrina, Tina Aziz, Uyaina Arshad, Mellya Azizi dan Qila Shahirah..

Penulis sempat untuk bertanyakan kepada empat orang finalis tersebut berkenaan saingan sengit mereka untuk episod finale esok. Jom lihat jawapan mereka.

 

 

TINA AZIZ

Ratu Hijabista Bongkar Saingan Sengit Mereka RABU Ini

“Pada peringkat akhir ini, saya melihat ia bergantung kepada kematangan peserta dalam memberikan pendapat. Jadi saya rasakan saingan sengit akan diberikan oleh Mellya Azizi. Dia mempunyai pengalaman sebagai seorang ahli parlimen Belia dan cakna dengan perkembangan semasa sejak dahulu lagi.”

IKLAN

 

 

QILA SHAHIRAH

Ratu Hijabista Bongkar Saingan Sengit Mereka RABU Ini

“Bagi saya, pencabar terdekat pada malam esok ialah Fiffy Afrina. Selain daripada kelayakan yang dimiliki oleh Fiffy dalam bidang perubatan, Fiffy juga saya lihat menyerlah sepanjang program Ratu Hijabista. Saya ingat lagi momen Saree dan Aisyah tersingkir beberapa episod lalu. Fiffy memeluk saya dan berkata kita perlu sampai ke akhir, and here we are.”

 

 

IKLAN

MELLYA AZIZI

Ratu Hijabista Bongkar Saingan Sengit Mereka RABU Ini

“Seorang Ratu Hijabista perlu memiliki kredibiliti yang boleh diakui oleh masyarakat, keunikan pada personaliti dan pakejnya serta tahu untuk blend in bersama komuniti. Saya melihat Tina ada kualiti-kualiti tersebut. Walaupun lantang, dia masih tahu untuk menjaga diri sebagai seorang hijabi dan bagi saya itu mungkin adalah di antara ciri-ciri yang dicari.”

 

 

FIFFY AFRINA

Ratu Hijabista Bongkar Saingan Sengit Mereka RABU Ini

IKLAN

“Saingan terdekat untuk malam esok saya lihat akan datang daripada bakal peguam kita, Tina Aziz. Selain mempunyai perancangan karier yang jelas dalam bidang perundangan, Tina juga telah memperlihatkan aura dan sisi matang yang penting jika ingin dijadikan sebagai fugura berinspirasi kepada masyarakat di luar sana.”

*

*

Apa pendapat korang, setuju tak dengan nama yang dpetik oleh finalis di atas?

ARTIKEL BERKAITAN: KENALI RATU HIJABISTA ‘LAST MINUTE’ SEBELUM FINALE

Jangan lupa untuk menonton episod finale Ratu Hijabista 2020 esok, bermula jam 9.00 malam di saluran Astro Prima HD.

Jangan ketinggalan juga untuk mengikuti update terkini di media sosial Hijabista.