Bulan Januari nampaknya dipenuhi dengan rasa seram..

 

Bukan apa, kebanyakan penerbit filem seram memilih Januari 2020 untuk mengeluarkan filem masing-masing di pawagam. Senang cerita, setiap minggulah korang boleh menonton filem seram baru!

Jom lihat apa yang menanti korang.

 

The Grudge

Tidak, ini bukanlah filem sekuel kepada filem bertajuk sama pada tahun 2004. Kali ini, ia menceritakan kisah sama dari pandangan 3 keluarga lain dan detektif tersebut semasa mereka cuba menyelesaikan sumpahan yang melanda.

Tayangan: 3 Januari

IKLAN

 

Underwater

Sekumpulan saintis berusaha untuk menyelamatkan diri setelah makmal bawah tanah mereka hancur akibat gempa bumi. Masalahnya, mereka perlu berhadapan dengan pelbagai makhluk anih di bawah laut.

Tayangan: 10 Januari

 

IKLAN

The Turning

Filem adaptasi moden dari The Turn of The Screw ini menceritakan kisah seorang nanny yang dilantik untuk menjaga 2 orang anak yatim yang menyimla pelbagai rahsia gelap.

Tayangan: 24 Januari

 

IKLAN

Gretel & Hansel

Kisah kanak-kanak ini bertukar ‘dark’ apabila difilemkan. Hansel & Gretel perlu menyelamatkan diri setelah diculik oleh ahli sihir yang mempunyai motif jahat ke atas mereka.

Tayangan: 31 Januari

*

Jika seram bukanlah genre kegemaran korang, apa kata korang pergi menonton filem yang baru saja memenangi 2 anugerah Golden Globes 2020 – 1917. Baca reviu kami di bawah mengenai filem ini.

Kisah Perang ‘1917′ Diangkat Filem Terbaik, Teknik Kamera 1-Shot Buat Penonton Enggan Bangun!

 

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI