Banyak perniagaan yang terjejas dek pandemik Covid-19. Ditambah pula dengan pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan sektor ini semakin sepi dari pelanggan. Namun begitu ia bukanlah penghalang bagi duo pereka muda yang merupakan orang kuat di sebalik jenama fesyen Amazè.

Terkenal menerusi rekaan yang mengagumkan dan berkualiti, daftar pelanggan mereka bukan hanya terhad kepada rakyat Malaysia bahkan turut mendapat sambutan di Brunei dan juga Singapura. Baru-baru ini biarpun dalam keadaan PKP, mereka telah melancarkan dua koleksi perkahwinan 2021yang diberi nama Nostalgia dan Melodrama.

PKP Bukan Penghalang, Amazè Ambil Pendekatan Digital Dalam Melancarkan Koleksi Terbaharu

IKLAN

“Dua koleksi ini mempunyai gaya dan harga yang berbeza. Koleksi Nostalgia merupakan koleksi yang dihasilkan khusus untuk harga mampu milik manakala koleksi Melodrama pula bersifat lebih personal untuk mereka yang mahukan kelainan. Apa yang pasti rekaan-rekaan ini mengimbau memori zaman silam bahkan si pemakai akan tampil ‘timeless’ dalam foto kenangan bakal pengantin,” ujar mereka.

Mengambil inspirasi dari trend pakaian Melayu lama seperti kurung pesak gantung, kurung kedah, kebaya dan kebarung, cetusan idea ini diolah dengan suntikan rasa yang lebih kontemporari dan moden. Pemilihan fabrik pula cukup ideal dengan jenis fabrik yang selesa dan tidak panas seperti poly crepe, chiffon, jacquard dan renda Chantilly.

IKLAN
PKP Bukan Penghalang, Amazè Ambil Pendekatan Digital Dalam Melancarkan Koleksi Terbaharu
Siluet kebarung yang dimodenkan, namun masih memiliki nilai tradisi.

Pendekatan Digital

PKP membantutkan perjalanan operasi perniagaan terutamanya perniagaan fesyen yang mana memerlukan sesi menyedang (fitting) bagi mendapatkan ukuran dan rekaan yang sempurna. Namun begitu perkara ini tidak menjadi penghalang bagi duo pereka ini yang mana mereka menggunakan pendekatan secara digital yang mana sesi konsultasi dilakukan secara maya dan sesi ukuran pun dilakukan di atas talian.

IKLAN
PKP Bukan Penghalang, Amazè Ambil Pendekatan Digital Dalam Melancarkan Koleksi Terbaharu
Duo pereka Amazè, Amar dan Zeed.

Walaupun tidak boleh berjumpa ini adalah cara mereka berhubung dengan pelanggan yang berada di dalam negara dan juga luar negara. Tahun ini juga mereka bakal melancarkan laman e-dagang amazeofficial.com yang bakal bermula pada 14 Februari ini. Harga rekaan mereka pula sangat berpatutan bermula dari RM899 sehingga RM3299.

Sumber gambar: Amazè