Mesti ramai yang dah tertunggu-tunggu sekuel bagi filem Train To Busan yang khabarnya bakal ditayangkan pada tahun ini.

Menerusi temubual bersama Screen Daily, pengarah Yeon Sang-Ho menggambarkan bahawa sekuel kepada Train To Busan ini, Peninsula lebih berskala besar dan lebih mendebarkan.

Pengarah Filem Sekuel Train To Busan, Dedah Jalan Cerita Peninsula Yang Lebih Mendebarkan Penonton

Dibintangi Kang Dong Won, Lee Jung Hyun, Lee Re, Kwon Hae Hyo, Kim Min Jae, dan Goo Kyo Hwan, watak utama akan dipegang oleh Kang Dong Won yang menentang keganasan zombi bersama-sama Min Jung, lakonan Lee Jung Hyun.

IKLAN

Ia menceritakan tentang seorang tentera dan beberapa orang yang terselamat yang berhasil melarikan diri dari wabak zombi di Korea Selatan atau lebih dikenali sebagai Peninsula. Mereka berusaha untuk menyelamatkan individu yang tidak dijangkiti wabak tyersebut namun perlu berhadapan dengan serangan zombi.

Pengarah Peninsula ini juga turut menjelaskan bahawa filem tersebut mengambil latar belakang waktu empat tahun selepas tragedi Train To Busan berlaku. Ia juga merupakan gambaran idea dalam membangunkan semula dunia setelah dijangkiti wabak yang hampir memusnahkan negara Korea. Menurut beliau lagi, ada banyak perkara menarik yang korang akan saksikan dalam filem sekuel tersebut.

IKLAN

Pengarah Filem Sekuel Train To Busan, Dedah Jalan Cerita Peninsula Yang Lebih Mendebarkan Penonton

IKLAN

Peninsula akan menjadi sebuah filem yang berbeza daripada Train To Busan dan khabar angin sebelum ini mengatakan bahawa filem tersebut bakal ditayangkan pada Ogos depan. Dengan wabak COVID-19 yang melanda dunia sekarang, kami pun tidak pasti sama ada Peninsula bakal ditayangkan tahun ini atau pun tidak.

Sama-samalah kita berdoa agar keadaan dunia kembali pulih seperti biasa.

Sumber: kakimuvee

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI