Rezeki pemenang tempat ketiga Dewi Remaja 2019, Nynaa Harizal mencurah-curah apabila tamat sahaja program realiti tersebut, gadis ini sudah pun mula menjalani penggambaran beberapa buah drama secara terus menerus.

Penglibatannya dalam dunia lakonan telah bermula sebelum Nynaa menyertai Dewi Remaja lagi, jadi tidak hairanlah setelah tamat program tersebut, dia telah ‘disambar’ oleh penerbit- penerbit tempatan.

“Alhamdulillah, selepas tamat sahaja Dewi Remaja Nynaa memang dah busy masuk ke dalam set penggambaran drama. Sekarang ini pun, ada satu drama lakonan Nynaa sedang ditayangkan di televisyen, iaitu Chandelier lakonan bersama Ben Amir dan Mimi Lana,”

“Akan datang, sebuah lagi filem lakonan Nynaa akan ditayangkan di pawagam. Sebelum masuk Dewi Remaja lagi, Nynaa sudah selesai menjalani penggambaran filem Town Mall yang bakal ditayangkan pada 26 Mac nanti. Kira-kira dua tahun yang lepas. Disebabkan proses suntingan yang memerlukan banyak penelitian kerja-kerja teknikal, Alhamdulillah filem tersebut sudah boleh dilancarkan tahun ini,” jawab Nynaa.

IKLAN

Town Mall adalah sebuah filem adaptasi daripada novel bergenre seram hasil karya Hasrudi Jawawi yang diambil daripada kisah benar. Dibintangi oleh Datuk Eizalan Yusuf, Reen
Rahim dan Intan Ladyana, Nynaa mengakui ini merupakan antara pengalaman berlakon yang memberi cabaran kepadanya.

“Sejujurnya ini lakonan pertama saya untuk genre seram. Waktu baca skrip yang diberikan, saya dapat rasakan ‘keseraman’ tersebut dan terbayang-bayang seperti sedang diperhatikan. Datuk Eizlan Yusuf juga ada berkongsi pengalaman beliau ‘meremang’ bila membaca skrip filem ini,”

IKLAN

“Tambahan pula, lokasi penggambaran kami dilakukan di tempat yang agak ‘seram’, jadi feel untuk berlakon itu lebih mencabar dan mendebarkan,”

Pemenang Tempat Ketiga Dewi Remaja 2019, Nynaa Harizal Bakal Muncul Dalam Filem Town Mall

Pemenang Tempat Ketiga Dewi Remaja 2019, Nynaa Harizal Bakal Muncul Dalam Filem Town Mall

IKLAN

“Apa-apa pun Nynaa harap agar semua penyokong Nynaa dapat memberikan sokongan untuk menonton filem Town Mall di pawagam nanti. Selain itu, ada beberapa drama dan telemovie lakonan Nynaa juga bakal ditayangkan di televisyen dan antaranya adalah seperti Family Spy, Runi & Solah, Akak Traktor dan Next Station Jodoh bersama Naim Daniel,” sambung Nynaa lagi.

Wah, makin mencurah-curah rezeki Nynaa Harizal dalam dunia lakonan. Remaja ingin ucapkan selamat maju jaya dan menurut Nynaa lagi, dia juga akan mula masuk ke set penggambaran sebuah filem tidak lama lagi.

Congrats and All the best to you Nynaa Harizal!