Siapa kata atlet hanya berbadan sasa dan fit saja?

 

Ada juga di kalangan mereka wujud dengan pakej wajah kacak tau. Memang perfect bachelor lah macam tu.

Salah seorang yang menjadi bualan di Sukan Asia 2018 yang sedang berlangsung di indonesia sekarang ialah Jonatan Christie, pemain badminton Indonesia.

 

 

Atlet berusia 21 tahun yang lebih mesra dengan panggilan Jojo ini baru saja memenangi pingat emas pertama Indonesia dalam sukan Badminton hari ini selepas mengenepikan atlet Taipei, Chou Tienchen.

Namun, bukan kejayaannya saja menjadi perbualan ramai, pakej wajah kacak menyerupai pelakon Korea, Im Siwan juga hangat diperkatakan. Siwan selalu menghiasi drama Korea dan baru-baru ini mendaftarkan diri untuk program ketenteraan di sana. Ada juga penonton yang menyamakan Jojo dengan ahli kumpulan Seventeen iaitu DK.

 

Jonatan (kiri) dan DK (kanan).

 

Jonatan (kiri) dan Siwan (kanan).

 

IKLAN

Hhm, sama ke tak wajah mereka bertiga ini, it is up to your judgement. Namun, tak dapat dinafikan Jojo memang kacak.

Jom tengok siapa 4 lagi atlet kacak yang mewakili negara mereka pada Sukan Asia 2018.

 

01

Quah Zheng Wen (Singapura – Renang)

Baru berusia 21 tahun, Quah membantu pasukan Singapura meraih pingat gangsa renang berganti-ganti 4 x 200 meter dan mencatatkan rekod kebangsaan Singapura yang baru.

 

02

Pham Phuoc Hung (Vietnam – Gimnastik)

IKLAN

Dia mungkin kin bergelar atlet senior berbanding rakan sepasukan gimnastik artistik untuk pasukan Vietnam. Namun, paras rupanya langsung tak menampakan kesan penuaan.

 

 

03

Zubin Percy Muncherji (Singapura – Olahraga)

Walaupun tak mencapai target yang ditetapkan, pelari 400 meter berusia 22 tahun ini masih merupakan pemegang rekod  kebangsaan untuk Singapura dengan catatan 47.02 saat.

 

IKLAN

 

04

Hakimi Ismail (Malaysia – Lompat Kijang)

Walaupun dilihat gagal menyerlah pada Sukan Komanwel Gold Coast pada awal tahun ini, pemenang pingat emas Sukan SEA 2015 berusia 27 tahun ini tekad dengan azam untuk memperbaharui catatan peribadi terbaik, 16.77 meter kali ini

 

 

05

Al-Jufferi Jamari (Malaysia – Pencak Silat)

Ya, Jufferi mungkin berdepan dengan kekecewaan setelah dilanda isu ketidak adilan pemarkahan oleh panel semasa perlawanan akhir silat semalam sehingga perlu ditenangkan. Namun, atlet kacak ini tetap merupakan hero kepada rakyat Malaysia kerana kita semua tahu kredibiliti dan ketangkasan yang dimiliki bukan mudah untuk ditangani.

 

HOT KE IDAK?