Foto: Marca

Sebuah gabungan mega di antara Astro Malaysia Holdings Bhd (Astro) dan syarikat perkhidmatan penstriman antarabangsa, Netflix nampaknya bakal terlaksana setelah kedua-dua syarikat mengumumkan pemeteraian perjanjian strategik pada hari ini.

Tidak lama lagi, pelanggan Astro boleh mengakses untuk menonton Netflix menerusi Ultrabox selepas kerjasama ini dilancarkan dan menerusi Ultibox dalam tempoh beberapa bulan akan datang.

Pelanggan Astro Bakal Nikmati Netflix di Ultrabox & Ultibox Tidak Lama Lagi
Foto: Astro

Ini merupakan di antara ciri-ciri terbaharu yang diperkenalkan bagi mengintegrasikan perkhidmatan penstriman global di platform Astro.

IKLAN

Menurut Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan Astro Henry Tan, kerjasama ini menawarkan perkhidmatan penstriman terbaik di samping pelbagai kandungan hebat seperti naskhah ‘originals’, program ‘signatures’, tayangan acara sukan secara langsung dan filem blockbuster tempatan.

Naib Presiden Pembangunan Perniagaan APAC Netflix, Tony Zameczkowski pula berkata, Netflix menawarkan rangkuman program menarik daripada koleksi filem Hollywood seperti Army of the Dead, La Casa de Papel dari Sepanyol, Lupin dari Perancis dan K-drama seperti Vincenzo.

IKLAN

Kesemua drama ini kini lebih mudah ditonton oleh rakyat Malaysia yang sebelum ini tidak pernah melanggan Netflix.

Pelanggan Astro Bakal Nikmati Netflix di Ultrabox & Ultibox Tidak Lama Lagi
Foto: Netflix Help Centre

Menerusi kerjasama ini, pelanggan Astro dan Netflix di Malaysia boleh menguruskan akses pembayaran yuran langganan Astro dan Netflix mereka dengan lebih mudah dalam satu bil yang sama; dengan nilai tambah yang lebih baik. Haa, lagi mudahlah kan. Tak perlu ada banyak-banyak akaun hiburan.

IKLAN

Dengan Astro, korang boleh menikmati kedua-dua siaran termasuklah filem dan drama-drama yang terdapat di saluran Netflix.

Sumber: (1)

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI