Walaupun ramai yang selalu mempersendakan golongan pelawak terutamanya pelawak perempuan, dalam diam sebenarnya mereka lebih berjaya daripada kita semua! Tak percaya, cubalah lihat kehebatan dan kejayaan Jihan Muse, Sherry Al-Hadad dan Sarimah Ibrahim.

Walaupun mengacarakan program berlainan jenis, mereka pandai memikat hati penonton dengan lawak spontan.

Terbaru, gadis Jepun berusia 21 tahun, Yuumi Kato yang pernah muncul dalam sitkom Jenaka Kampung Kalut (JKK) musim kedua telah dinobatkan sebagai Miss Universe Japan 2018 di Tokyo, semalam.

Yuumi yang juga merupakan seorang pelakon dan model berketinggian 173sm itu mengalahkan 35 peserta lain.

IKLAN

Pelakon Sitkom ‘Jenaka Kampung Kalut’ Ini Dinobat Miss Universe Japan 2018

Pelakon Sitkom ‘Jenaka Kampung Kalut’ Ini Dinobat Miss Universe Japan 2018

Yuumi pernah bermastautin di Malaysia bersama keluarganya selama 11 tahun sejak berusia lima tahun. Bukan saja di fasih berbahasa Malaysia, malah dia juga boleh bertutur dalam bahasa Inggeris, Cina dan obviously, bahasa Jepun.

IKLAN

Dalam sitkom JKK tersebut, Yuumi telah memegang watak Mikan Nakamura, iaitu seorang gadis Jepun yang bekerja di sebuah pusat beli-belah di jepun. Mikan mempunyai impian untuk membuka kedai sendiri untuk menjual produk keluaran Jepun dan berjaya dalam hidup.

IKLAN

 

Well, mungkin dia belum lagi memiliki kedai sendiri namun tentunya dia telah berjaya sebagai Miss Universe Japan. Pelakon lain yang juga tampil dalam sitkom tersebut ialah Ebby Yus, Ropi, Jep Sepahtu, Issey dan Sari Yanti.