Instagram dheper_teh

Pelajar jurusan pengajian Diploma Perniagaan di sebuah kolej swasta Pulau Pinang, Dheper Reshaa Teh berhasrat untuk mempromosikan kepelbagaian budaya di Malaysia apabila mewakili negara di pertandingan akhir Miss Teen Universe 2021.

Remaja berusia 19 tahun itu ingin mengetengahkan keindahan Malaysia dan membanggakan negara selepas berlepas ke Dubai pada 25 Oktober ini untuk bersaing dalam pertandingan ratu cantik itu pada 6 November kelak.

Pelajar Jurusan Perniagaan Wakili Malaysia Di Miss Teen Universe 2021
Instagram dheper_teh

“Saya berharap agar pengalaman menyertai pertandingan ratu cantik sejak empat tahun lepas akan membawa kejayaan kepada saya sekaligus dinobatkan sebagai Miss Teen Universe 2021. Mereka yang ingin menyokong saya sebagai wakil Malaysia boleh melayari Instagram Miss Teen Universe @missteenuniversepageants dan undi saya,” katanya.

Dheper dilaporkan mula menunjukkan minat dalam pertandingan ratu cantik dan memendam hasrat untuk bergelar Miss Universe ketika berusia empat tahun lagi.

IKLAN

Cita-citanya terus berkembang setelah mempelajari kursus peragaan (catwalk) di rumah dan mengikuti akademi peragaan di Pulau Pinang.

Pelajar Jurusan Perniagaan Wakili Malaysia Di Miss Teen Universe 2021
Instagram dheper_teh

“Sudah menjadi impian saya untuk bergelar Miss Universe satu hari nanti dan untuk melihat diri saya dipaparkan dalam majalah Vogue serta berada di papan iklan.”

Dheper Reshaa Teh

IKLAN

Dheper kemudiannya mula mengungguli pertandingan ratu cantik apabila dinobatkan sebagai Miss Teen International Malaysia 2018/2019. Sejak itu, dia berusaha untuk bersaing dalam dua buah pertandingan peringkat antarabangsa, iaitu Miss Teen Universe 2019 di New Delhi, India dan Miss Tourism Global City di Guangdong, China tahun ini.

IKLAN
Pelajar Jurusan Perniagaan Wakili Malaysia Di Miss Teen Universe 2021
Instagram dheper_teh

Usahanya membuahkan hasil apabila dipilih sebagai finalis bagi pertandingan Miss Teen Universe 2019. Kemudian, dia ditempatkan di ranking 20 peserta terbaik bagi pertandingan Miss Tourism Global City.

Tahniah kami ucapkan kepada Dheper Reshaa Teh. Semoga usahanya membawa nama Malaysia di Miss Teen Universe 2021 akan membuahkan kejayaan. Korang boleh mengundi Dheper di laman Instagram rasmi Miss Teen Universe sebagai tanda sokongan sebagai rakyat Malaysia.

Sumber: (1)

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI