Pada Harga RM1499 , Ini 9 Sebab Utama Kami Sukar Menolak HUAWEI nova 7 SE

1082
HUAWEI nova 7 Series datang dalam pakej yang ringan dan nipis. Namun prestasinya masih hebat sebagai telefon pintar mampu milik!

 

Apa perkara pertama yang kamu pandang sebelum membeli telefon pintar baharu?

Rekaan, harga, megapiksel pada kamera, saiz skrin ataupun jenama..? Ya kami tahu, banyak perkara yang perlu kamu fikirkan sebelum komitmen tersebut. Nak pakai telefon pun bertahun-tahun kan, kenalah beli yang terbaik.

Well, bagaimana jika kami memberitahu yang kamu boleh mendapatkan kesemua kelebihan termasuklah teknologi 5G di bawah harga RM2000? Katakan hello kepada HUAWEI nova 7 SE!

Jom lihat 8 perkara (and more) yang kami gemari mengenai telefon pintar terbaru daripada HUAWEI ini.

 

01

Tiga Kali Ganda Ganjaran

Bagi setiap pembelian HUAWEI nova 7 SE bernilai RM1,499 ini mulai 19 Jun, kamu akan menikmati ganjaran BERGANDA seperti

Hadiah percuma bernilai sehingga RM1,256*! Ia termasuklah HUAWEI Band 4, HUAWEI Cloud Storage 15GB untuk setahun, casing telegon, HUAWEI Video (bawah kategori Dimsum) untuk tiga bulan dan ganjaran Member Center bernilai sehingga RM1,000* (*ganjaran berbeza daripada rakan kongsi HUAWEI)

Hadiah percuma daripada HUAWEI AppGallery Carnival 2020 untuk setiap pembelian.*

Peluang memenangi Proton X70* semasa sesi cabutan bertuah AppGallery Carnival.

 

02

Warna Menarik

Pernah tak korang lihat harga casing telefon yang mencecah hingga ratusan Ringgit? Iyalah, siapa yang tak nak telefon pintar mereka cantik kan. Dengan rekaan laminasi berwarna pada HUAWEI nova 7 Series ini, kamu tidak perlu bersusah payah mencari casing asing.

Kami sendiri sukar memilih di antara Space Silver, Crush Green dan Midsummer Purple. Pilih je ikut warna kegemaran masing-masing hehe..

 

03

Serius Ringan

Betul ke, semakin canggih sesebuah telefon itu, semakin berat ia dalam genggaman kita? *fikir kejap*

Dengan HUAWEI nova 7 Series, walaupun ia memiliki kualiti mengambil foto dan prestasi yang bagus, kesemua itu dimuatkan dalam rekaan telefon yang slim dan ringan. Cuba kamu bandingkan telefon pintar ini dengan palet solekan yang kamu miliki.

Haa, mana yang lebih ringan?

 

04

4 Lensa Kamera Di Belakang

IKLAN

Who are we kidding? Pada zaman ini, telefon pintar bukan hanya untuk menelefon dan menghantar mesej. Salah satu fungsi utamanya terletak pada kamera. Hanya dengan teknologi kamera terbaik, kebanyakan pengguna seluruh dunia akan ketepikan faktor jenama dan saiz.

HUAWEI nova 7 Series does not disappoint, we must say. Disokong oleh prosessor Kirin 820 dan kelebihan AI, ia membolehkan kamu mengambil foto berdefinisi tinggi (helloo lensa ultra wide-angle, lensa makro dan lensa bokeh), shot jelas pada waktu malam dan kualiti video sehebat 4K!

Bagi yang gemar berswafoto pula, HUAWEI sekian lama telah berjaya memuaskan hati ramai penggunanya. Kamera hadapan 16MP pada HUAWEI nova 7 SE turut menyediakan kelebihan tersebut. Hanya 2 saat saja yang diperlukan untuk ia menghasilkan foto self-portrait cantik.

 

05

Satu telefon, Dual-View

Bagi penghasil video berbentuk Vlog, tentunya kamu tahu kepayahan untuk merekod pelbagai sudut yang ada hanya dengan menggunakan satu gajet saja, kan? Play, Pause, Stop, Flip – ya, leceh.

Dengan HUAWEI nova 7 Series, ia menyokong mod video Dual-View di mana kamera hadapan dan belakangnya mampu mengambil video pada waktu yang sama! Tambahan pula dengan lensa makro pada bahagian belakang telefon, kami amat menggemarinya bagi close-up shots menarik.

 

06

Tiada Powerbank? Tiada Masalah

Pelan asalnya tidak mahu membawa beg, tetapi terpaksa juga disebabkan perlu menyimpan powerbank besar. Iyalah, kita memerlukan telefon pintar sepanjang hari. Jadi apabila bateri tidak mampu bertahan, memang potong stim lah.

Dengan HUAWEI nova 7 Series, walaupun ia merupakan telefon baharu dengan kondisi bateri yang bagus seperti mana-mana telefon baharu lain, baterinya masih mampu bertahan dalam jangka masa panjang.

Ini kerana ia disokong oleh bateri sebesar 4000mAh dan 40W HUAWEI SuperCharge yang membolehkan telefon dicas sehingga 70% hanya dalam masa setengah jam saja!

 

07

Kongsi Je Dengan HUAWEI Share & MEETime

Selepas musim Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) di Malaysia, semakin ramai di antara kita yang bergantung kepada panggilan video untuk berbincang, belajar, bermesyuarat dan macam-macam lagi lah. Tanpa perlu berjumpa, semua perkara masih boleh diselesaikan.

HUAWEI nova 7 Series menyokong keperluan kita itu dengan fungsi MEETime di antara peranti HUAWEI. Ia menyokong panggilan video sejelas 1080p FHD dengan kualiti cahaya yang bagus.

Selain daripada kualiti video mantap, HUAWEI MEETime juga mempunyai fungsi Kongsi Paparan (Screen sharing) dan Mod Cantik (Beauty Mode). Tak kiralah kamu sedang lakukan assignment atau bersuka ria, telefon ni memenuhi segala kehendak gaya hidup semua.

Jika selama ini, memang sukar untuk berkongsi dokumen atau presentation presentation semasa kelas online dan mesyuarat.

Namun dengan fungsi perkongsian fail di antara perantai HUAWEI iaitu HUAWEI Share, semuanya lebih lancar!

 

08

Telefon Pintar Berkuasa 5G Paling Mampu Milik?

Kesemua kelebihan di atas pada harga di bawah RM2,000?!

Oh yes! HUAWEI nova 7 Series sekaligus bakal menjadi telefon pintar pertama dengan teknologi 5G di Malaysia yang mampu dimiliki.

 

09

HUAWEI Freebuds 3i : ‘Best Friend’ Telefon Kamu

HUAWEI FreeBuds 3i terbaharu ini mudah dipasang ke telinga bagi penggunaan berpanjangan yang selesa. Freebuds 3i yang juga akan dilancarkan pada 19 Jun ini boleh disambungkan terus kepada HUAWEI nova 7 SE dan berharga RM399 je.

 

09

HUAWEI AppGallery

Double all that fun dengan memuat turun aplikasi kegemaran kamu di HUAWEI AppGallery nova 7 Series. Kesemuanya ada dimuatkan di sana.

 

Raikan Dengan HUAWEI AppGallery Carnival

Festival terbesar oleh HUAWEI ini kembali semula dari 19 hingga 30 Jun ini dengan tawaran hebat dan peluang memenangi hadiah cabutan bertuah bernilai RM2 juta. Di antara hadiah yang boleh korang rebut apabila memiliki HUAWEI nova 7 Series termasuklah 3 buah kereta Proton X70s, 500 biji skuter elektrik dan baucar bernilai RM160.

Bukan itu sahaja, setiap pembelian HUAWEI nova 7 Series juga membolehkan korang memperolehi hadiah sehebat RM1,256 termasuklah jam tangan HUAWEI Band 4, HUAWEI cloud storage (15GB untuk setahun), casing dan banyak lagi.

*

Ganjaran Menarik Dengan Member Centre Rewards

Banyak lagi mereka nak beri..

Dengan setiap pembelian telefon pintar HUAWEI nova 7 SE, kamu boleh mendapatkan pelbagai ganjaran menarik bernilai lebih daripada RM1,000! Antara rakan kongsi yang menawarkan ganjaran yang ada termasuklah Baskin Robbin, Domino’s Pizza, Texas Chicken, Puma, AirAsia BIG, Free Fire dan pelbagai lagi.

HUAWEI juga menawarkan ganjaran Diamond Royale Voucher untuk para gamers. Caranya adalah dengan:

i. Buka Huawei AppGallery

ii. Pilih tab ‘Gift’

iii. Tekan pada Claim Free Fire ‘Diamond Royale’ gift

iv. Ambil kod dan layari di sini.

v. Log in ke akaun Free Fire kamu

vi. Masukkan kod redeem dan klik confirm

*

Layari sahaja ke HUAWEI Store atau ke HUAWEI Experience Store (HES) hari ini. Kamu juga boleh memilih pakej instalment bermula RM5.20 sehari untuk memudahkan pembelian.

*

So guys, jangan lupa ya 19 Jun ini dan nantikan kemunculan HUAWEI nova 7 Series.