Oh No! Bahang Melampau Punca Kulit Muka & Badan Nampak Kusam, Ini 5 Tip untuk Repair Sis

303

 

Biasalah, remaja seperti korang selalu memandang rendah keperluan untuk menjaga kulit wajah pada usia semuda belasan tahun. (Eh, eh we know you that well)

 

Namun dengan keadaan cuaca semasa yang bahang dan kurang sihat, suka atau tak korang kena jaga kulit wajah dan badan.

Ramai sebenarnya yang sudah menyesal kerana tak mengambil langkah pencegahan awal. Akhirnya kulit wajah dan badan pun bertukat kusam, tak bermaya dan hhm, ya sedikit gelap.

Jangan risau sis, ia tak adalah akan kekal sebegitu. Untuk mempercepatkan proses repair pada kulit korang, ini 5 langkah yang boleh korang praktikkan.

 

01

Dapatkan tidur cukup (dan berkualiti)

Haipp, kenapa tak tidur lagi ni?

Paling kurang, remaja kena dapatkan waktu tidur dalam 6 ke 8 jam sehari. Jika tak, bukan hanya metabolisma terganggu malah kulit wajah juga akan kelihatan kusam, lesu dan nampak kepenatan.

 

02

Kurangkan stres

Jangan stres-stres Sissy..

Muka dan badan kita tidak akan menipu, percayalah. Jika seseorang itu stres ia akan memberi kesan pada kesihatan, wajah dan mengakibatkan hormon menjadi tidak stabil

 

03

Minum air secukupnya

Bagus Wani bawa air mineral pergi ke mana-mana.

Tubuh badan manusia terdiri daripada 75% air. Dan disebabkan itulah kita sering disuruh untuk meminum sekurang-kurangnya 8 gelas air putih sehari atau kirakira 2.5 liter. Dengan meminum air yang mencukupi maka metabolisma dalam tubuh bekerja secara optima, kulit wajah pun terjaga.

 

04

Baiki peredaran darah

Kadangkala, pergilah ke tepi pantai untuk jadikan diri korang aktif.

Peredaran darah yang baik akan memastikan oksigen mencukupi ke bahagian wajah. Ini sekali gus membantu sel-sel kulit melakukan proses regenerasi. Jadi, jangan takut untuk bergiat aktif untuk membaiki peredaran darah.

 

05

Langkah Terakhir..

Betul tu sis, it is so hot!

Sudah tentu, untuk memperbaiki kulit kusam kita perlu menggunakan produk. Tapi bukan sebarang produk, kena guna yang memberi kelebihan betul kepada kulit wajah dan badan korang. Seperti yang disyorkan oleh penyanyi remaja dalam rancangan The House (hyperlink) musim kelima iaitu Wani Kayrie, Sissy Iman dan Sarah Suhairi.

Pertama, bersihkan muka dengan NIVEA Pearl White Whip Foam. Whip Foam ini adalah yang pertama diperkaya dengan serum mutiara dalam buih ultra halus untuk membersih dari dalam dan melembap. Jadi, kulit akan rasa lebih segar dan berseri bak mutiara dalam satu cucian!

 

 

Segala kotoran yang tersembunyi pun dapat dihapuskan.

Kemudian, sapukan NIVEA Extra White Repair & Protect SPF30 untuk mengembalikan rasa kulit segar walaupun ketika berdepan bahang cuaca seperti sekarang.

Bukan saja ia mempunyai kandungan Deep White Essence, SPF30 dan 50 kali Vitamin C, kulit bukan saja dilindungi daripada pencemaran udara dan matahari tetapi juga memperbaiki bahagian dalam kulit agar kelihatan cerah semula.

 

 

Untuk efek tip top, korang boleh melembapkan muka dengan NIVEA Pearl White Whip Foam yang diperkaya dengan serum mutiara dan likuoris.

Info lanjut, layari je Facebook NIVEA. Dah flawless kembali wajah nanti, jangan lupa pula upload selfie korang dengan hashtag #mynivea #nivea3xmoisturizingfoam #pembersihbuihnivea3xmelembap

CER KOMEN SIKIT