Siapa tak kenal si cantik manis Nynaa Harizal, yang kini rezekinya mencurah-curah apabila memenangi tempat ketiga Dewi Remaja 2019. Bakat sebenarnya menyerlah penuh gah, membuka mata, menangkap setiap jiwa sekalian pemuja yang pernah menjelingnya sebelah mata. Meskipun masih baru untuk melebarkan sayap, namun fenomena lakonannya telah mencetuskan debaran.

“Beauty Is Subjective,” Nynaa Harizal Kongsi Rahsia Cantik Dan Tip Elak Muka ‘Breakout’

Dek kerana tema pada bulan ini berkisar tentang cantik. Penulis mengajukan soalan rejim penjagaan kulit Nyna yang sentiasa manis, flawless tanpa cela dan noda.

Nyna juga memiliki pendapat tersendiri apabila disoal tentang kecantikan. “Beauty is subjective”. Nyna percaya jika seseorang itu ‘cantik’ dari dalam, kecantikan itu akan bersinar ke luar. Cuma ia bergantung kepada individu itu sendiri mencari cantik dari aspek apa.  Nyna mengakui sangat menitik berat tentang ‘kindness’ sebab itu yang paling penting sebenarnya.

“Beauty Is Subjective,” Nynaa Harizal Kongsi Rahsia Cantik Dan Tip Elak Muka ‘Breakout’

IKLAN

Oh ya! Nynaa juga aktif menjadi duta dan model untuk produk kecantikan antaranya ialah NUvits dan Pixy Kosmetik. Bertuah sungguh ada pakej lengkap ini!

Mengemari lakonan dan personality figura Angelina Jolie, Nyna selalu rasa terpukau dengan aksi dan lakonan bersahajanya. Malah, solekannya yang ringkas memberikan auranya tersendiri.

IKLAN

Pabila diajukan soalan tentang cara penjagaan kulit ketika berkerja, Nyna menyatakan berkecimpung di dalam dunia hiburan dan lakonan ini memerlukan dia mengunakan solekan yang tebal ketika pengambaran memudahkan kulit untuk ‘breakout’ jadi nak tumbuh jerawat tu memang cukup senang.

“Beauty Is Subjective,” Nynaa Harizal Kongsi Rahsia Cantik Dan Tip Elak Muka ‘Breakout’

IKLAN

Jadi apa yang dilakukan oleh Nyna ialah sebelum tidur wajib cuci muka dan tanggalkan segala solekan di wajah, selain itu minimum dua kali cuci muka, dan aplikasikan skrub di wajah. Berkongsi rahsia kulit cerah, bersih dan mulusnya, Nyna mengunakan produk kecantikan Nuvits  dari mula sampai habis. Ia merangkumi pencuci,krim pemutih, krim moisturizer, krim jerawat dan sebagainya.

“Nyna juga mengamalkan air 8 gelas satu hari, setiap minggu  kena pakai mask 20 minit dah mencukupi dan selalu pergi facial . Sebulan sekali facial atau 2 minggu sekali jika selalu mengunakan solekan yang tebal”

So kalau korang nak tahu dengan lebih lanjut lagi tentang Nynaa Harizal, jangan lupa muat turun majalah Remaja isu April-Jun 2020 secara digital menerusi aplikasi eMall di App Store & Google Play.

https://www.instagram.com/p/B_pFtDGHRxt/

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI