Penggunaan komputer riba ataupun laptop bukan sahaja penting buat pelajar sekolah atau di universiti, malah tanpa adanya gajet tersebut sukar bagi kita untuk menyiapkan assignment pada kadar segera.

Banyak sudah rekaan laptop yang datang dan pergi mengikut perubahan teknologi serta keperluan. Terkini, trend remaja yang sukakan rekaan laptop nipis dan ringan, tetapi mempunyai spesifikasi hebat serta harga berbaloi-baloi pula menjadi rebutan.

Kami diperkenalkan dengan model laptop ACER Swift 3 yang mempunyai reka bentuk ultrathin. Seriously, skrinnya setebal 14.9mm sahaja dan hanya seberat 1.35kg. Bagaikan tidak terasa beban dalam beg untuk korang bawa ke mana-mana!

Nipis, Ringan & Pantas : Ini Sebab Kami Sukakan Laptop ACER Swift 3

SPESIFIKASI DALAMAN

ACER Swift 3 dilengkapi kad grafik NVIDIA GeForce MX250 yang membolehkan pengguna memaksimumkan prestasi untuk bermain games, mengedit foto dan video serta sangat praktikal untuk melakukan kerja-kerja grafik yang sinonim dengan remaja sekarang.

Sebarang posting di media sosial yang memerlukan kerja-kerja editing tidak lagi menjadi masalah. ACER Swift 3 boleh menyokongnya sehingga 256GB PCle NVMe SSD dan 8GB onboard DDR4 untuk memberikan prestasi pantas serta cekap.

IKLAN

Tiada lagi masalah komputer hang di tengah jalan lagi, tugasan grafik korang akan berjalan dengan smooth saja.

Nipis, Ringan & Pantas : Ini Sebab Kami Sukakan Laptop ACER Swift 3

Dari segi visual pula, ACER Swift 3 mempunyai kelebihan ACER Color Intelligence yang mengoptimumkan warna dan kecerahan skrin tanpa isu over saturation. Selain itu, ia juga dilengkapi teknologi ACER Bluelight Shield yang melindungi mata pengguna sekiranya terpaksa menghadap skrin untuk tempoh yang lama.

 

IKLAN

INTERNET PANTAS & PENGALAMAN MENONTON MENARIK

ACER Swift 3 dilengkapi dengan siri CPU Intel Core generasi kelapan dan boleh disambungkan ke talian internet menggunakan sambungan 4G/LTE serta platform Gigabit Wi-Fi 2×2 802.11ac. Talian korang akan kukuh dan konsisten. No more loadings for hours.

Kuasa pemproses teras quad-core Gen Intel 8 yang terkini juga khas bagi sebarang tugasan yang lebih kompleks di komputer riba ini.

Nipis, Ringan & Pantas : Ini Sebab Kami Sukakan Laptop ACER Swift 3
Model Sparkly Silver.

Nipis, Ringan & Pantas : Ini Sebab Kami Sukakan Laptop ACER Swift 3

IKLAN

Bagi penggemar drama bersiri dan filem pula, korang akan enjoy paparan skrin 14-inci Full HD yang menawarkan warna jelas sehingga 178 darjah sudut tontonan luas serta ciri-ciri lay-flat 180 darjah. Lalu tontonan skrin beramai-ramai akan menjadi lebih mudah dan menyeronokkan.

ACER Swift 3 mempunyai jangka hayat bateri yang boleh bertahan sehingga 12 jam dengan hanya sekali cas.

Nipis, Ringan & Pantas : Ini Sebab Kami Sukakan Laptop ACER Swift 3
Model Lava Red

Menarik bukan?

ACER Swift 3 didatangkan dalam 2 pilihan warna iaitu Sparkly Silver dan Lava Red. TBH kami amat menyukai warna Lava Red yang lain daripada yang lain serta nampak eksklusif, but the choice is YOURS!

ACER Swift 3 boleh didapati pada harga RM2,899 dan korang boleh melihat spesifikasi lengkapnya di laman web Acer. Sebarang pembelian juga boleh dibuat secara online atau di stor sah ACER di seluruh negara.

 

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI