Baru-baru ini, bekas pengacara rancangan wanita, Nona – Azrinaz Mazhar Hakim dijemput sebagai salah seorang juri ujibakat Pencarian Ujibakat Hos Mingguan Wanita.

Menariknya, Azrinaz telah berkongsi pendapatnya melalui akaun Instagram tentang persediaan peserta yang – hhm – perlu diperbaiki.

Jom lihat 5 tip ini daripada beliau.

 

01

Pakailah heels untuk memastikan postur badan korang tegak dan kemas. Heels di sini bukan bermaksud platform shoes atau semi heels. Dan jangan sesekali memakai sneakers ya, ini bukannya shopping mall!

Nah, Azrinaz Mazhar Hakim Kongsi 5 Tip Untuk Ujibakat Hos TV

02

IKLAN

Selain persiapan, pemakaian menarik pun perlu untuk datang ke ujibakat. Janganlah pakai baju macam nak pergi kenduri tahlil.

Opps!

 

03

Cuba pikat hati juri, samalah seperti korang nak keluar untuk first date. Mestilah nak pasangan amazed dengan keterampilan menarik. Sama jugalah dengan ujibakat, steal their hearts with your look.

IKLAN

Nah, Azrinaz Mazhar Hakim Kongsi 5 Tip Untuk Ujibakat Hos TV

 

04

Tapi tak perlulah cuba untuk mengubah diri 100%. Tak perlu rambut ditukar warna hijau, pakai lensa mata biru, mekap sekati tebal.

#savage

IKLAN

 

05

Jadi diri sendiri, kekalkan kecantikan diri natural walaupun masih datang bermekap. Jangan overdo sehinggakan juri takut melihat korang. Macam-macam rupa yang datang. Ingat ini adalah ujibakat untuk mencari hos televisyen, bukannya slot radio.

***

Kepada korang yang teringin sangat untuk mencuba nasib sebagai hos baru program temubual Mingguan Wanita Talkshow, jangan lupa untuk hadiri ujibakat kedua dan terakhir pada Sabtu ini di Bangunan Sinar, Kumpulan Media Karangkraf, Seksyen 15 Shah Alam.

Nah, Azrinaz Mazhar Hakim Kongsi 5 Tip Untuk Ujibakat Hos TV

 

 

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI