Emina Instagram

Lets face it, kebanyakan daripada kita sedang dilanda stres sejak tahun lalu lagi akibat musim pandemik yang perlu dihadapi. Dan bila stress mula la kulit ‘breakout’ disebabkan hormon!

Memilih produk penjagaan kulit dan mekap yang benar-benar sesuai untuk kulit adalah amat penting tambahan lagi di usia remaja.

Kali ini, REMAJA ingin memperkenalkan sebuah lagi jenama produk kecantikan dari negara jiran, Emina yang kualiti, ketahanan dan kesesuaiannya untuk kulit para remaja dengan harga berbaloi.

Direka untuk menjadi sahabat kecantikan gadis, Emina direka dan dirumus khusus untuk memenuhi keperluan kulit remaja dan kehendak kehidupan remaja. Mungkin di Malaysia kita jarang dengar, tapi kalau korang nak tahu jenama Emina ini sangat popular di Indonesia terutamanya dikalangan remaja.

Bercakap mengenai kemusukan jenama itu ke Malaysia, Clarissa A. Gunawan, Ketua Kumpulan Emina Cosmetics berkata;

“Emina telah meletakkan dirinya sebagai salah satu jenama penjagaan kulit dan kismet terkemuka untuk gadis remaja. Ini kerana kami memahami mereka, kulit mereka dan matlamat kecantikan.

IKLAN

“Kami teruja untuk membawa kepakaran kami dalam kulit remaja ke pasaran Malaysia untuk menjadi sahabat kecantikan setiap gadis, melalui barisan produk terbaik kami. Kami berharap dapat menyemai semangat Emina di seluruh negara.

Jom kita lihat lima langkah yang patut anda amalkan dengan Emina Bright Stuff Series

Dirumus untuk menjaga kulit kusam dan mencerahkan kulit. Siri ini termasuk pembersih, toner, serum, pelembap, topeng muka, dan juga micellar.

Langkah Pertama: Cleanser : Ini merupakan langkah penting. Jangan gunakan sabun badan untuk mencuci muka! Ini menyebabkan kulit wajah anda lebih kering. Gunakan pembersih yang dikhaskan untuk wajah.

IKLAN

Langkah Kedua: Toner : Selepas selesai membersihkan wajah anda perlu meletakkan toner pada muka. Toner membuatkan kulit anda terasa lebih segar.

Langkah Ketiga :Serum adalah salah satu skin care yg perlu dipakai selepas mencuci muka, apply toner dan sebelum pakai moisturiser. Tak kisah korang ada masalah kulit apa. Serum memang hebat dalam menangani masalah kulit.

Langkah Keempat: Pelembap : Selepas selesai proses memakai toner, anda harus mengaplikasikan sapuan moisturizer/pelembap ke wajah untuk mengekalkan keanjalan wajah. Ini kerana kulit kita ibarat span yang menyerap air.

Langkah Kelima: Topeng Muka : Bukan si gadis je yang perlu pakai topeng muka ini, kaum lelaki pun ada juga yang memakai mask demi menjaga kulit wajah.

IKLAN

Untuk info, semua produk dalam siri ini diperkaya dengan ekstrak plum dan agen pencerah berganda yang telah diuji secara klinikal dan terbukti selamat dan lembut pada kulit.

Bukan sahaja menjaga kulit kusam, Emina Bright Stuff Series juga melembapkan kulit dan melindungi daripada pencemaran. Ia juga dibuat dengan bahan-bahan yang selamat dan sesuai untuk kulit remaja.

Tidak hanya untuk penjagaan muka, Emina juga membawakan koleksi mekap seperti mekap mata, bibir, muka dan alat kecantikan. Koleksi ini tertumpu pada formula ringan, mudah digunakan, berpatutan dan berkualiti untuk memastikan remaja kelihatan segar dan berasa yakin.

Mengekalkan kesihatan kulit wajah harus diamalkan sejak Remaja lagi, semoga menerusi tip yang diberikan ini korang akan tampil segar dan juga yakin. Emina juga, kini boleh didapati di Malaysia secara eksklusif di Shopee, dengan harga antara RM 6 hingga RM 35.20. Berbaloi kan?