Kalau korang peminat K-Drama mesti layan drama berdasarkan novel klasik “Little Women” oleh Louisa May Alcott ini.

Berkisarkan tentang kisah adik-beradik perempuan yang berani namun miskin melawan keluarga terkaya di Korea. Drama “Little Women” diterajui Kim Go-eun, Nam Ji-hyun dan Park Ji-hu. ini sememangnya patut diberikan pujian.

Misteri Kasut Tumit Tinggi Kim Go-Eun Dalam ‘Little Women’, Rupanya Buatan Pereka Malaysia!

ARTIKEL BERKAITAN : 9 Drama Korea Terbaru Oktober Ini, Dari Genre Romantik Hingga Misteri

Drama thriller misteri ini menyajikan plot menyajikan yang berjaya membuatkan penonton ingin tahu ditambah pula dengan elemen penting seperti orkid biru yang sentiasa muncul dalam setiap episod.

Bukan sahaja orkid biru, kasut tumit tinggi hitam dengan perincian mewah bertahta kristal seperti berlian di bahagian hadapan yang dipakai oleh Kim Go Eun juga menjadi elemen penting dalam drama tersebut. Selain teka-teki di sebalik kasut, reka bentuk yang cantik turut membuatkan penonton tertarik dengan kasut yang dipinjamkan Jin Hwa Young kepada Oh In Joo.

Misteri Kasut Tumit Tinggi Kim Go-Eun Dalam ‘Little Women’, Rupanya Buatan Pereka Malaysia!
Foto Via Netflix

Digembar-gemburkan sebagai kasut termahal di dunia, ada tiga fakta menarik yang mahu dikongsikan mengenai kasut tinggi ini. Jom baca :

Kasut Tinggi Ini Buatan Pereka Dari Malaysia

IKLAN

Misteri Kasut Tumit Tinggi Kim Go-Eun Dalam ‘Little Women’, Rupanya Buatan Pereka Malaysia!

Dalam episod 2, kasut tinggi hitam milik Choo Ja Hyun yang dipakai oleh Go Eun ini dikatakan daripada jenama Bruno Zumino. Tetapi jenama tersebut adalah rekaan semata-mata.

Sebenarnya kasut tinggi tersebut berasal daripada jenama Jimmy Choo. Nama kasut tinggi itu pula Latte Nappa Pumps With Crystal Embellishment.

Harga Asal Tak Semahal Dalam Drama

IKLAN

Kasut tinggi dengan rantaian kristal di bahagian hadapan tersebut dikatakan sangat mahal dan harganya pula mencecah lebih 4 juta won (anggarran RM 12,944.20). Manakala di dunia sebenar, kasut Jimmy Choo itu hanya dijual pada harga sekitar RM 3,881.26 sahaja; 3.34% lebih murah daripada dalam drama tersebut.

Tersedia Lebih dari 3 Pasang

Ketika Go Eun memakai kasut tinggi ini dalam sebuah kedai kasut, jurujual (Song Joong Ki) menyatakan kasut itu hanya dikeluarkan sebanyak 3 pasang.

 

IKLAN

Tetapi kasut tinggi ini tersedia lebih daripada 3 pasang. Bukan itu sahaja, kasut tinggi ini juga boleh didapati dalam putih. [LIHAT SINI]

Hebatkan pereka dari Malaysia ini. Cayalah Dato’ Jimmy Choo!

BACA : Sungai Furat Makin Surut, Adakah Benar Petanda Kiamat Makin Hampir?

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.