Bila tiba musim perayaan di Malaysia tak kira la Hari Raya Aidilfitri , Tahun Baru Cina, Deepavali dan juga Krismas , sudah tentu rata-rata pusat membeli-belah di seluruh negara sedang giat mempersembahkan dekorasi terbaik mereka.

Berbeza di musim pandemik ini dan kita terpaksa membiasakan norma baru, namun kita tetap merasai kemeriahan perayaan Tahun Baru Cina yang akan disambut esok hari 12 Februari 2021.

Semalam, tular di media sosial apabila seekor lembu emas kelihatan realistik perlahan-lahan hidup dan nampak seperti ia ‘keluar’ dari skrin besar berdefinisi tinggi.

‘Together Fight Against COVID-19’

IKLAN

Kalau tak  baca caption memang ingat real dah lembu yang diwarnakan dengan warna emas ini sebelum ia bergerak melompat ke arah tanda bertulis ‘Together Fight Against COVID-19’ lalu keluar daripada skrin.

Untuk pengetahuan semua, Pavilion Kuala Lumpur sekali lagi tak mengecewakan rakyat Malaysia apabila mengeluarkan persembahan 3D animasi lembu emas ini.

IKLAN

Bukan sahaja anda boleh melihat persembahan animasi lembu emas tetapi anda juga boleh melihat patung lembu emas dalam pusat beli-belah sehingga Mac 2021.

Rata-rata netizen teruja dengan lembu emas 

IKLAN

This is super cool

 

Untuk info, tahun 2021 merupakan Tahun Lembu Emas dalam zodiak Cina dianggap sebagai ‘Tahun Pemulihan’. Menurut Master Kenny Hoo, Pakar Feng Shui Good Feng Shui Geomantic Research,  ketika memasuki Tahun Pemulihan, warna yang bertuah tahun ini, termasuk dalam kategori Brave Ground /  Wright Stone Brown ( coklat tanah), sama ada untuk pakaian peribadi, aksesori, hiasan rumah atau pejabat mahupun pembungkusan jenama.

Kalau korang nak lihat secara real, bolehlah berkunjung ke Pavilion Kuala Lumpur dan pastikan korang sentiasa mengamalkan SOP untuk menangani wabak pandemik COVID-19.