Sememangnya ilmu perubatan alternatif yang diamalkan oleh orang-orang lama tidak boleh diabaikan. Terlalu banyak bahan-bahan herba yang tumbuh di hutan negara kita boleh menjadi penawar kepada pelbagai penyakit.

Ternyata perkongsian dari seorang wanita di fbnya atas nama Suzy Honey untuk mengubati masalah darah pekat yang menjadi penyumbang kepada pelbagai penyakit kronik berjaya mendapat perkongsian sebanyak 1.9 K  dari orang ramai.

Baca kisahnya, moga ada manfaat buat kita semua.

Sebaik sahaja saya dan suami keluar dari kawasan kampung kami sempat singgah di Bukit Besi, Dungun. Kami lepak dan menikmati moreh di kawasan sekitar situ. Bertemu dengan seorang kenalan lama suami saya yang di panggil Pak Din. Kami duduk minum air semeja. Rupanya Pak Din merupakan Pengamal Perubatan Alternatif. Wah! Ini menarik lagi minat saya untuk bersembang lagi lama.

Pak Din ada 4 orang anak. 3 perempuan 1 orang lelaki. Kesemua anak-anaknya berjaya. Menjadi pengurus besar di Petronas dan menjadi Pilot juga doktor.

Saya bertanya kepada Pak Din,
“Pak Din , anak Pak SeDin yang menjadi doktor itu macamana ? Dia menyokong tak perubatan alternatif ini?”

IKLAN

Jawab Pak Din ” Ya mestilah. Anak saya yang itu banyak merujuk kepada saya ”

Wah…hebatnya! Saya kagum dengan Pak Din. Bila saya bercakap dengan Pak Din ini mengingatkan saya kepada Tok Guru saya dalam Perubatan Melayu iaitu Dr. Abd Ghani bin Husain. Bila Pak Din menyebut bilangan jenis pokok pokok herba dan prinsip perubatan ini yang sama seperti saya pelajari. Bila bercakap bab jantung bagaikan saya bercakap dengan doktor.

Pak Din seorang yang sangat merendah diri dan beliau sempat memberitahu saya antara penyakit yang beliau rawat ialah sakit jantung, kanser juga strok. Jangan terkejut Pak Din ini sudah keluar merawat ramai pesakit hingga keluar negara.

Sempat beliau memberi saya satu kaedah untuk merawat masalah darah pekat yang merupakan salah satu punca masalah kepada penyakit penyakit kronik.

IKLAN
Masalah Darah Pekat Punca Penyakit Kronik! Penawarnya  Minum Air Rendaman Asam Keping
Asam keping atau disebut asam gelugur adalah penawar kepada masalah darah pekat yang menjadi punca pelbagai penyakit kronik

Caranya : Ambil sekeping asam gelugor. Dibasuh bersih dan masukkan kedalam 1 gelas air panas. Kemudian ditutup dan dibiarkan selama 2 jam. Baru diminum.

Asam keping yang digunakan tadi ambik di simpan dalam peti dan esoknya boleh digunakan lagi. 1 keping boleh diguna pakai sebanyak 3 kali/3hari.

Minum setiap hari berturut turut sehingga selesai masalah yang di hadapi. Selepas itu pergilah check di klinik atau hospital samaada ada perubahan atau tidak!

IKLAN

Sambil Pak Din tersenyum….

Alhamdulillah
Terima kasih banyak Pak Din kerana berkongsi ilmu. Sebenarnya banyak lagi yang di kongsikan. Ada kelapangan masa saya akan kongsikan lagi ya.

SuzyHoney
Berkongsi yang memberi manfaat ramai

 

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI