Remaja kini berada di dalam aplikasi   
Remaja kini berada di dalam aplikasi   
Home Hiburan Marsha Bantu Rakyat Sabah Menerusi Muzik. Ikhlas Menjalankan Kewajipan Sesama Manusia.

Marsha Bantu Rakyat Sabah Menerusi Muzik. Ikhlas Menjalankan Kewajipan Sesama Manusia.

Sumber gambar: Kiri via Instagram Marsha, Kiri via AirAsia

Siapa yang tidak kenal dengan penyanyi bersuara merdu asal sabah ini. Biarpun sudah lama tinggal di semenanjung namun kampung halaman tetap tidak dilupakan.

Baru-baru ini Marsha atau nama penuhnya Marsha Milan Londoh yang berasal dari kawasan Tamparuli, Sabah ini telah bekerjasama dengan IKHLAS yang merupakan sebuah pertubuhan di bawah airasia.com untuk mengalakkan lagi orang menderma bagi membantu mereka yang terjejas dek pandemik ini.

Namun apa yang uniknya adalah kolaborasi ini dilakukan menerusi muzik yang mana dia telah melancarkan satu single baharu ‘Insan Tadau’ bersama seorang lagi penyanyi asal Sabah, Velvet Aduk.

IKLAN

Mesej yang disampaikan menerusi lagu ini menitip harapan berikutan pandemik selaras dengan objektif IKHLAS yang giat membantu komuniti di Sabah.

Melihat inisiatif yang dilaksanakan oleh IKHLAS bagi membantu meringankan beban orang Sabah, saya tersentuh hati dan ingin memainkan peranan saya untuk membantu walaupun saya tidak dapat pulang ke Sabah pada masa ini.

IKLAN

“Saya berharap usaha ini dapat mendorong lebih ramai orang untuk menderma melalui ikhlas.com agar kita sama-sama dapat membantu seberapa banyak orang yang memerlukan bantuan di Sabah,” cerita Marsha tentang kolaborasi ini.

IKLAN

***P/S- Jom kita dengar lagu ini sambil-sambil tu boleh lah hulurkan sedikit sumbangan jika berkemampuan, kalau tak share and like pun mencukupi.

 

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI