Baru sehari ditayangkan, khabarnya Mael Totey The Movie telah pun mencatatkan kutipan hampir RM700,000 di saluran Astro First. Drama arahan Syahmi Sazli ini membuktikan bahawa meskipun beliau seorang YouTuber, namun anak Kelantan ini berjaya menarik perhatian penonton di kaca televisyen.

Filem ini juga merupakan sebuah hasil karya lakonan finalis Dewi Remaja 2018/2019, Aween Ismail yang juga merupakan anak kelahiran Kelantan. Tawaran yang diterima sekitar beberapa bulan lalu membuahkan hasil apabila filem tersebut nampaknya berjaya menarik perhatian penonton.

Jika sebelum ini penonton hanya dapat menyaksikan drama spontan hasil karya Syahmi Sazli di laman YouTube dengan durasi video kurang daripada 20 minit, kini pastinya ramai yang teruja untuk melihat hasil karyanya di kaca TV.

IKLAN

Mengisahkan tentang seorang pemuda lurus bendul, Mael yang cuba memikat gadis bernama Yaya (Aween Ismail), tetapi gadis itu telah meletakkan syarat untuk Mael belajar bahasa Inggeris terlebih dahulu. Semuanya berubah apabila Mael belajar bahasa Inggeris bersama ‘Teacher’.

Mael Totey The Movie Berjaya Tarik Minat Penonton Di Kaca TV, Catat Kutipan Hampir RM700,000

Nak tahu apa kesudahannya? Korang kenalah tonton sendiri di Astro First. Hiks!

IKLAN

Turut membintangi filem tersebut adalah Yoe Parey, Asif Suhaimi, Emaleen Minhad dan dibantu oleh pelakon tanah air seperti Hushairi Hussain, Daler Yusof dan Aznah Hamid.

Mael Totey The Movie Berjaya Tarik Minat Penonton Di Kaca TV, Catat Kutipan Hampir RM700,000

IKLAN

Korang masih lagi sempat untuk menonton filem ini di saluran Astro First (480) sekarang. Apa lagi, jom support filem tempatan.

Syabas Remaja ucapkan buat seluruh warga kerja Mael Totey The Movie!

Sumber: Astro Awani

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI