Boleh dikatakan Ramadan adalah antara bulan yang paling meriah kerana sering dinanti-nantikan oleh umat Islam di seluruh dunia.

Selain berpuasa pada waktu siang, sampai ke lewat pagi ada saja umat manusia yang ‘celik mata’ dan seolah-olah lebih ‘hidup’ pada malam hari.

Mana taknya, selepas bertarawih ada saja port mereka nak lepak. Tak kiralah nak cari baju raya ke, kuih raya atau lepak tunggu sahur. Ada saja aktiviti yang biasanya masyarakat kita buat sementara nak menyambut raya.

Jom kita tengok antara lokasi yang betul-betul gempak untuk korang datang lepak sebelum raya.

1. Jalan Tengku Abdul Rahman (TAR)

IKLAN

Boleh dikatakan ini tempat wajib pergi kalau dah nak dekat raya. Lagi best kalau pergi malam raya. Korang boleh dapat diskaun gila-gila punya.

Daripada baju raya, kasut, handbag, kerongsang, sebut je la semua ada dijual di sini. Murah-murah pula tu. Memang berbaloi!

2. Food truck

IKLAN

Bukan macam food truck hari-hari biasa, bila tiba Ramadan ni ada kawasan food truck yang beroperasi sehingga tengah malam. Jadi ramai la yang mengambil peluang untuk datang berbuka puasa di sini atau datang lepak selepas tarawih untuk bersahur pula.

3. Uptown Danau Kota

IKLAN

Ini juga antara lokasi favorite masyarakat di Lembah Klang yang suka bershopping pada waktu malam. Kalau nak raya, lagi la havoc wey. Lebih kurang sama macam Jalan TAR, di Uptown Danau Kota pun korang boleh dapatkan baju, kasut dan kuih raya dengan harga kasih sayang. Hiks!

4. Karnival Karangkraf 2018

Sesuatu yang lain sikit daripada kebiasaan, karnival Karangkraf tahun ni diadakan pada bulan Ramadan. Bukan saja baju raya dan kuih raya, korang boleh berbuka puasa dan bertarawih di sini. Selain tu, ada banyak aktiviti dan artis-artis popular bakal menyerikan lagi event ni.

Apa lagi guys, jangan lupa jumpa kami pada 1 hingga 3 Jun ini di Kompleks Kumpulan Media Karangkraf, Shah Alam pada jam 2 petang sehingga 2 pagi.